Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stare gradske jezgre na Jadranu mamac su za turiste, no zimi su najčešće prazne. Kako i tada privući posjetitelje, dosjetili su se zadarski trgovci i ugostitelji. Udružili su se, osmislili novu ponudu i cijene spustili do 50 posto.


Kada dođe zimsko razdoblje i spuste se temperature, ulice u Zadru navečer i poslijepodne, nažalost, ostaju puste. Da tako ne bi bilo i ove zime, osmišljen je ovogodišnji projekt oživljavanja stare gradske jezgre.

Vezani članci Ministar Radovan Fuchs Ministar obrazovanja Radovan Fuchs o odgodi i prijeporu oko nastave u Sisku: "Udovoljit ćemo svim željama" Klizalište na Zagrebačkom velesajmu - 1 Zagrebački velesajam nudi pravi lijek za nadolazeće vrućine, evo koji

Popusti - na sve strane, a toj se akciji priključilo čak 200 obrta. 'Priključili smo se ovoj akciji jer smo u staroj gradskoj jezgri grada i da privučemo što više kupaca u naš dućan', kazala je trgovkinja Lovorka Vukić.

Digitalni turizam: Za trećinu gostiju internet glavni izvor informacija!

Više posjetitelja tijekom zime žele i muzeji. 'Muzej antičkog stakla uključio se s popustom na cijene ulaznica od 50 posto', kazala je Fabija Franulović iz Muzeja antičkog stakla. Uz niže cijene ulaznica, posjetitelji mogu povoljnije doći do ovih ručno izrađenih, unikatnih suvenira.

'Zabavni je program ove godine nešto bogatiji, tako da smo planirali brojne koncerte, pogotovo petkom i subotom', kazala je Danijela Rimanić, voditeljica projekta.

Poslije zabave i kupovine, valja otići na ručak. Buzara od daganja s domaćim krpicama jedno je od jela koja se ovaj tjedan mogu pojesti za 30 kuna. 'Na koji način ćemo prezentirati našu ribu? Na način da je ona što bolja i što jeftinija', kazao je vlasnik restorana Bruno Skoblar.

Nakon povoljnog ručka, Zadrani mogu i na klizalište. 'Mladi su najzainteresiraniji za klizanje. Sljedeći tjedan krećemo sa školom klizanja za njih', kazao je Ivan Musić, voditelj klizališta. Zadarsko klizalište bit će otvoreno gotovo 2 mjeseca, pa će mnogi, na ledu nevješti Dalmatinci možda i naučiti klizati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook