Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalile se obje strane

Zadarski sud odlučio o žalbama: Hoće li mladići osumnjičeni za silovanje djevojke ipak u pritvor?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petorica mladića osumnjičena da su djevojku iz okolice Zadra godinu dana silovali nakon privođenja prošlog tjedna pušteni su na slobodu. Nakon žalbi, sud je donio odluku hoće li ih ipak vratiti u pritvor.

Izvanraspravno vijeće suda u Zadru donijelo je odluku. No u ovom trenutku ne mogu vam reći kakvu", rekla je odvjetnica jednog od mladića osuminjičnih da su godinu dana silovalli maloljetnicu. 

Pročitajte i ovo Trojica muškaraca osumnjičenih za silovanje blogerke Užas u Indiji Grupno silovali blogericu: Uhićena preostala četiri osumnjičenika Travel blogeri Fernanda i Vincente Počelo suđenje Trojica od sedmorice silovatelja blogerice dovedena pred sud: Silovana žena poslala snažnu poruku koja slama srce

"Javnost ćemo o svemu obavijestiti sutra ujutro", dodala je.

Isto nam je potvrdio i sud. 

"S obzirom na veliki interes vezan za kazneni postupak koji se vodi protiv petorice osumnjičenika zbog kaznenog djela silovanja maloljetnice, obavještavam Vas kako je danas 17. listopada 2019. godine izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru, a nakon zaprimanja žalbi stranaka, donijelo odluku u toj pravnoj stvari, vezano za istražni zatvor. Odluka je napisana i otpremljena strankama", odgovorili su nam na Županijskom sudu u Zadru. 

Ni na sudu ne žele reći kakva je odluka i hoće li petorka ipak u pritvor. 

Policija je krajem prošlog tjedna podnijela kaznenu prijavu protiv sedam mladića zbog sumnje da su od kolovoza prošle do srpnja ove godine silovali danas 16-godišnju djevojčicu u jednom mjestu pokraj Zadra te je potom ucjenjivali video snimkama zločina.

 

Mladići su privedeni, no ubrzo su pušteni da se brane sa slobode uz mjere zabrane približavanja žrtvi. Županijsko državno odvjetništvo žalilo se na tu odluku suda. Žalila se i druga strana jer nisu bili zadovoljni mjerama opreza koje im je odredio sud. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene