Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zadarski gospodarstvenici velikodušno su donirali vrijedan uređaj obnovljenom odjelu Urologije.


Donacija vrijedna 2 milijuna kuna bila je neophodna za pacijente iz Dalmacije. Veliko je to olakšanje pacijentima koji su zbog nedostatka medicinske opreme morali putovati stotinama kilometara dalje u veće hrvatske gradove. 'Mi smo nažalost područje u komu je učestalost kamenaca bubrega viša nego u ostalom dijelu Hrvatske, dakle Dalmacija i primorski dio, regija je takva', rekao je Dario Nakić, ravnatelj OB Zadar.

Vezani članci Sandra Čubelić, ravnateljica Opće bolnice Gospić Ova županija ima samo jednog infektologa, provjerili smo kako se snalaze s rastom zaraženih: "Teško je, ali nije nemoguće" Povećava se broj kapaciteta na COVID odjelu u Dubravi Dvorane i arene diljem zemlje pripremaju se za prijem pacijenata, KB Dubrava ima novi COVID odjel

>> Ministar Rajko Ostojić uručio umjetne pužnice Vinogradskoj bolnici

Kupnju uređaja za vanjsko odstranjivanje kamenca osiguralo je 16 zadarskih tvrtki. I to ne prvi put, njihove donacije postale su tradicionalne. Za pacijente pravo olakšanje, jer su zbog operativnih zahvata morali putovati u veće gradove. 'Nije svejedno da li ćete se vi sad uputiti u Zagreb da bi vam se riješio nekakav kamenčić u bubregu ili se to može obaviti u Zadru', rekao je Klaudio Grdović, voditelj Odjela za urologiju OB Zadar.