Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odjelu Urologije

Zadarske tvrtke bolnici donirale uređaj vrijedan dva milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski gospodarstvenici velikodušno su donirali vrijedan uređaj obnovljenom odjelu Urologije.

Donacija vrijedna 2 milijuna kuna bila je neophodna za pacijente iz Dalmacije. Veliko je to olakšanje pacijentima koji su zbog nedostatka medicinske opreme morali putovati stotinama kilometara dalje u veće hrvatske gradove. 'Mi smo nažalost područje u komu je učestalost kamenaca bubrega viša nego u ostalom dijelu Hrvatske, dakle Dalmacija i primorski dio, regija je takva', rekao je Dario Nakić, ravnatelj OB Zadar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije Donacija SAD-a - 3 RTG uređaji Kontejnerski teret u hrvatskim lukama od sada će pregledavati uz pomoć visoke tehnologije

>> Ministar Rajko Ostojić uručio umjetne pužnice Vinogradskoj bolnici

Kupnju uređaja za vanjsko odstranjivanje kamenca osiguralo je 16 zadarskih tvrtki. I to ne prvi put, njihove donacije postale su tradicionalne. Za pacijente pravo olakšanje, jer su zbog operativnih zahvata morali putovati u veće gradove. 'Nije svejedno da li ćete se vi sad uputiti u Zagreb da bi vam se riješio nekakav kamenčić u bubregu ili se to može obaviti u Zadru', rekao je Klaudio Grdović, voditelj Odjela za urologiju OB Zadar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene