Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ozbiljne prijetnje'

Zadar: Kalmeta i Sinovčić oglasili se o bombi u vijećnikovom dvorištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su u utorak ujutro u dvorištu obiteljske kuće zadarskoga gradskog vijećnika Marka Pupića Bakrača pronađene dvije neaktivirane bombe, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta u priopćenju je najoštrije osudio taj čin.

'Najoštrije osuđujem taj čin. Vjerujem da će policija u najkraćem mogućem roku rasvijetliti ovaj slučaj i otkriti počinitelja. Zadar je miran grad i želim da takav i ostane. Sigurnost građana je najvažnija', stoji u priopćenju gradonačelnika Kalmete.

Sinovčić: optužbe Pupića Bakrača neutemeljene

Pročitajte i ovo Ilustracija osumnjičeni priveden Nanjušio nevolju: Policijski pas u stanu otkrio 4 ručne bombe, pištolj i pušku Slika nije dostupna Slučaj Sinovčić Oglasio se Kalmeta: 'Ne mogu, ne želim i nemam što reći'

Na optužbe zadarskog vijećnika Marka Pupića Bakrača, koji je, pošto su jutros u dvorištu njegove obiteljske kuće pronađene dvije eksplozivne naprave, rekao da je to shvatio kao svojevrsno upozorenje, reagirao je jedan od prozvanih, nezavisni vijećnik Reno Sinovčić, ocjenjujući optužbe neutemeljenima.

Sinovčić je rekao da su optužbe Pupić Bakrača neutemeljene, a ne isključuje ni da je sam sebi postavio bombe da bi ispao žrtva.

'A ako je to netko njemu postavio, onda to oštro osuđujem i institucije moraju pronaći te budale i trebaju istražiti je li to netko stavio i ozbiljno mu zaprijetio, ali moguće je da je Marko to sam sebi stavio da se prikaže kao žrtva', rekao je Sinovčić.

Sinovčić je ocijenio kako je riječ o ozbiljnim prijetnjama koje ne treba zanemariti.

'Marko ima djecu. Ako netko tamo stavi bombu, nije stavio bombu samo njemu, već i njegovoj djeci. Ako netko za svoja djela mora ispaštati, onda to nikako ne treba biti obitelj i djeca', rekao je Sinovičić, dodajući kako i on sam ima djecu.

'Ako netko ima nešto protiv mene, neka puca u mene. Zašto da djeca ispaštaju? Jednako to vrijedi i za Marka. Oštro to osuđujem', rekao je Sinovčić.

Javne izjave iz policije nisu htjeli komentirati. 'Politika nije posao policije', izjavio je glasnogovornik zadarske Policijske uprave Elis Žodan, koji je rekao da će istražiti sve pojedinosti tog slučaja te je potvrdio jutrošnji događaj.

'Jutros je zaprimljena dojava 46-godišnjaka iz Zadra da je u svojem dvorištu u Ulici Josipa Kosara pronašao dvije neeksplodirane eksplozivne naprave. Onamo su upućeni policajci, koji su potvrdili dojavu, a u tijeku je kriminalističko istraživanje', rekao je Žodan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene