Arhiva, Darko Kovačević Daruvarac (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)
Arhiva, Darko Kovačević Daruvarac (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Među uhićenima u velikoj akciji zadarske policije, je i vlasnik kafića u kojem je Darko Kovačević "Daruvarac" prošle godine brutalno premlatio 18-godišnjakinju, javlja zadarski.hr.


U skupini od 16 osumnjičenih za organizirani kriminal, uhićenih u velikoj policijskoj akciji na zadarskom i zagrebačkom području, čak su, javlja Hina, četiri bivša zadarska policajca, a ukupna 'šteta' procijenjena je na preko 12 milijuna kuna.

Vezani članci Darko Kovačević Daruvarac izašao je iz zatvora na slobodu (Foto: Dino Stanin/Pixsell) - 6 Podignuta optužnica protiv svjedoka koji su gledali kako Daruvarac tuče djevojku, na sudu pričali da nisu ništa vidjeli Domagoj Mikić razgovara s Načelnikom PU Zadarske Antonnom Dražinom o sigurnosti građana u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Načelnik PU zadarske o slučaju Daruvarac: ''Policiji ruke nisu vezane''

Među uhićenima je, javlja Zadarski.hr i vlasnik kafića u kojem je Darko Kovačević "Daruvarac" prošle godine brutalno premlatio 18-godišnjakinju.

Kriminalističko istraživanje ove organizirane kriminalne skupne trajalo je od početka godine, a u njemu je sudjelovalo više od 30 policajaca iz zadarske, zagrebačke i vukovarsko-srijemske policijske uprave.

Tijekom kriminalističke istrage provedeno je više pretraga kuća i stanova, poslovnih prostora, osobnih vozila i mobilnih telefona, istaknuli su na konferenciji za medije Bore Mršić, šef zadarske kriminalističke policije, i Tomislav Škara, voditelj Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

''Ističem da se činjenjem kaznenih djela protiv gospodarstva i protiv državnog proračuna RH izravno podriva ekonomska snaga zemlje te će prioritet gospodarskog istraživanja odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije PU zadarske u narednom periodu biti upravo ovakva kaznena djela'', najavio je Bore Mršić dodajući da policija nema saznanja da su počinitelji imali neki oblik političke zaštite u sustavu, niti da su ikome davali ili plaćali mito.