Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je danas donijela nove kriterije o članovima nadzornih odbora prema kojima bi se i Srećko Ferenčak mogao vratiti u NO Janafa. Premijer je siguran da to neće biti tako.


Po završetku današnje sjednice Vlade reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago je premijera Milanovića upitao o odluci o kriterijima za članove nadzornih odbora i znači li to da je Ferenčaku omogućen povratak u nadzorni odbor JANAF-a. 'Vidjeli ste kriterije, a na nama je ih provodimo', isprva je odgovorio Milanović.

Vezani članci Afera VSOA: Ilustracija - 6 "Love satnike i bojnike, a ovaj čovjek je kriv kao grijeh": Nižu se reakcije nakon što je USKOK upao u sjedište VSOA-e Zoran Milanović Milanović oštro udario po Plenkoviću zbog obuke ukrajinske vojske: "Taj smiješni nasilnik maltretira svoju Vladu i Sabor"

No, nakon što mu je napomenuto da je današnjom odlukom Vlade zapravo omogućeno nepravomoćno osuđenim  osobama članstvo u nadzornim odborima, premijer se začudio. 'To je tako?', upitao je novinare, a nakon potvrdnog odgovora je ustvrdio da je u potpunosti siguran da 'to neće biti tako'.

>> Vlada donijela odluku prema kojoj Srećko Ferenčak ipak može u NO Janafa

Podsjetimo, Vlada je danas donijela odluku o utvrđivanju uvjeta koje kandidati za članove nadzornih odbora i uprava trgovačkih društva kojima je vlasnik država ili u njima ima udjele moraju ispunjavati.  Prema tim kriterijima članom nadzornog odbora mogao bi primjerice postati i Srećko Ferenčak jer je nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog zloporabe položaja i ovlasti, a prema novim kriterijima mogao bi biti u upravi i nadzornom odboru bilo koje državne tvrtke jer se ovim pravilnikom zabranjuje da se u upravu i nadzorne odbore imenuju ljudi koji su pravomoćno osuđeni za gospodarski kriminalitet.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju