Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stigla je zima

Zabijelio se Sjeverni Velebit, snijeg pada i na Dinari i Zavižanu

Snijeg na Zavižanu (Foto: DHMZ)
Snijeg na Zavižanu (Foto: DHMZ) Foto: DHMZ
Prije 10-ak dana prve pahulje zalepršale su na zagrebačkom Sljemenu, a Nacionalni Park Sjeverni Velebit danas se pohvalio da je i tamo stigao ovogodišnji prvi snijeg. DHMZ je za danas predvidio kišu.

Nacionalni park Sjeverni Velebit na Facebooku je objavio fotografije prvog ovogodišnjeg snijega na tom području, a zabijelili su se i Dinara te Zavižan. Prije 10-ak dana prve ovosezonske pahulje pale su i na zagrebačkom Sljemenu.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje

U većini krajeva danas umjereno i pretežno oblačno s kišom, u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom, češće oborine bit će u prvom dijelu dana, a zatim je izgledan postupni prestanak, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Najmanje kiše očekuje se na sjevernom Jadranu gdje će biti promjenjive naoblake. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na sjevernom će Jadranu puhati većinom umjerena bura, u Dalmaciji jugo i jugozapadni vjetar.

 

Najviša temperatura zraka od 9 do 14, na Jadranu između 13 i 17 stupnjeva Celzijevih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene