Prvi ovogodišnji snijeg zabijelio je zagrebačko Sljeme.

Galerija


Na Sljeme su pale prve ovosezonske pahulje, a prizori zimske idile zabilježeni su na fotografijama.

Vezani članci Sava i most (Foto: Dnevnik.hr) Velika potraga za nestalom ženom u Zagrebu: Traže je dronom i sonarima u Savi Bura zamijenila jugo (Foto: Dnevnik.hr) Nakon višetjedne vladavine juga, zapuhala je bura i donijela probleme u prometu, ali i snježnu idilu na Plitvicama

Meteorolozi su već najavili da ćemo četvrtak početi oblačno, tmurno i povremeno uz slabu kišu ili rosulju. Iako se Sljeme bijeli, od sredine dana očekuje nas razvedravanje, a jedino će u gorskom dijelu većinu dana ostati oblačno.

Ni temperature se neće previše promijeniti, u četvrtak će biti oko 10 Celzijevig stupnjeva u unutrašnjosti, a na Jadranu dosta toplije - između 15 i 19 stupnjeva. I na blagdan Svih svetih jutro će biti hladno, hladnije nego prijašnjih dana, a u unutrašnjosti se očekuju mraz i magla.

HAK upozorava na mokre i skliske kolnike u većem dijelu zemlje, a magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica. Zbog jakog vjetra autocesta A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila, a za sve skupine vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb – Split – Ploče te Paški i Krčki most.

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. (V.P./Hina)