Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odjel na plaži

Za zdravlje je ninsko blato poput melema: Spas traži sve više pacijenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Nin mnogi dolaze na ljetovanje samo zbog liječenja na potpuno prirodan način.

Za pacijente koji boluju od bolesti kostiju i kože, zadarska bolnica tijekom ljeta je otvorila odjel na plaži u Ninu, i to uz najveći hrvatski lokalitet ljekovitog blata.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Slika nije dostupna gašenje u tijeku VIDEO Veliki požar kod Nina: Vatru gasi čak šest protupožarnih aviona

Dokazano učinkovito za zdravlje, blato je postalo poprištem lječilišnog turizma, a spas u klinici pod vedrim nebom traži sve više pacijenata. Crno je i gusto poput nafte, nije baš ni ugodnog mirisa, ali za zdravlje je ninsko blato poput melema.

"Odličan tretman, vježbe su učinkovite. Ovo je najmanje četiri puta bolje nego u Americi", hvali Andrija Peroš iz Sjedinjenih Američkih Država.

Nakon nanošenja blata i sušenja, u klinici pod vedrim nebom ulazi se u more, u kojem pacijenti vježbaju. Djelovanje ninskog blata znanstveno je dokazano pa zadarska bolnica ovdje tijekom ljeta otvara odjel za fizikalnu medicinu.

"Ninsko blato vam je jako puno minerala kao što su natrij, fosfor, kalcij i magnezij. Potpomaže mineralizaciju hrskavice i samim tim tegobe su puno lakše", pojašnjava Silvana Mumelaš, fizioterapeutkinja iz Opće bolnice Zadar

Ljekovitost je poznata još od rimskog doba. Terapija se provodi zahvaljujući močvarnom tlu u kojem se raspadaju biljke i morske životinje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene