Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedan ljudskog mozga

Za zdrav mozak manje politike i interneta, a više prirode i društva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na svih šest kontinenata u 69 zemalja svijeta danas se počeo obilježavati tjedan mozga. U ljudskom mozgu i dalje se kriju mnogi medicinski misteriji današnjice. Stoga bitku za bolje razmijevanje funkcija ljudskog mozga i očuvanje njegova zdravlja svatko vodi na svoj način. A stručnjaci za zdrav mozak savjetuju manje politike i interneta, a više prirode i društva!

Zbog testa upregnuli su mozak 'iz sve snage'. Riješiti ispit bez najvažnijeg ljudskog organa, ne bi bilo moguće. 'Mozak je ono što imamo u glavi da možemo razmišljati. Mozak nam služi da možemo misliti o nekim stvarima', odgovori su nekih učenika osnove škole.

Pročitajte i ovo Crv u mozgu Šokirani znanstvenici Ženi u mozgu pronašli živog crva! Markotić otkrila je li to moguće i u Hrvatskoj: "Ova vrsta ne, ali..." Crv u mozgu Prvi slučaj u povijesti U mozgu pacijentice pronašli živog crva: "Svi su ostali u šoku kada se počeo migoljiti"

Složeniji i svestraniji od bilo kojeg računala, ljudski mozak broji 100 milijardi živčanih stanica. I dok učenici razvijaju 'moždane vijuge', oni stariji svoje odmaraju. Stručnjaci savjetuju: vježbajte i odmarajte mozak i povećat ćete njegov kapacitet. 'Što više aktivnosti, što više međusobnog druženja, manje virtualnog svijeta, manje interneta, a više druženja, više igara, više priča s roditeljima i druženja u prirodi', rekla je Dijana Dumančić s Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Koliko stoji kilogram mozga bilo je pitanje u nas 90-tih godina prošlog stoljeća. Razumijevanje načina na koji ljudski mozak funkcionira jedan je od najvećih izazova 21.stoljeća. A i za to je potreban mozak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene