Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na svih šest kontinenata u 69 zemalja svijeta danas se počeo obilježavati tjedan mozga. U ljudskom mozgu i dalje se kriju mnogi medicinski misteriji današnjice. Stoga bitku za bolje razmijevanje funkcija ljudskog mozga i očuvanje njegova zdravlja svatko vodi na svoj način. A stručnjaci za zdrav mozak savjetuju manje politike i interneta, a više prirode i društva!


Zbog testa upregnuli su mozak 'iz sve snage'. Riješiti ispit bez najvažnijeg ljudskog organa, ne bi bilo moguće. 'Mozak je ono što imamo u glavi da možemo razmišljati. Mozak nam služi da možemo misliti o nekim stvarima', odgovori su nekih učenika osnove škole.

Vezani članci Ashley Massaro (Foto: Instagram) Mozak tragično preminule Playboyeve zečice bit će doniran: Hoće li znanost otkriti uzrok smrti? ''Vaš mozak je vremeplov'' (Foto: Anamaria Batur) Je li naš mozak zaista vremeplov?

Složeniji i svestraniji od bilo kojeg računala, ljudski mozak broji 100 milijardi živčanih stanica. I dok učenici razvijaju 'moždane vijuge', oni stariji svoje odmaraju. Stručnjaci savjetuju: vježbajte i odmarajte mozak i povećat ćete njegov kapacitet. 'Što više aktivnosti, što više međusobnog druženja, manje virtualnog svijeta, manje interneta, a više druženja, više igara, više priča s roditeljima i druženja u prirodi', rekla je Dijana Dumančić s Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Koliko stoji kilogram mozga bilo je pitanje u nas 90-tih godina prošlog stoljeća. Razumijevanje načina na koji ljudski mozak funkcionira jedan je od najvećih izazova 21.stoljeća. A i za to je potreban mozak.