Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neslavno je završila prezentacija MIG-ova uoči Dana oružanih snaga prije dva dana u Karlovcu.


Na generalnoj probi tijekom preleta dijelovi MIG-a pali su na obližnje selo. Građani su pronašli nekoliko komada, koji su otpali s aviona. 

Vezani članci Zoran Milanović Predsjednik Milanović o padu MIG-a: "Trenutačno je najvažnije da su oba pilota živa i da nema žrtava" Franko Vidović - 2 Šef Odbora za obranu nakon pada MiG-a: "Oni su na samom kraju svog životnog vijeka. Vrlo je rizično ljude upućivati u njima"

Osim kvara na letjelici, zbog čega su iz sigurnosnih razloga, kažu u MORH-u, borbeni zrakoplovi prizemljeni, težih posljedica nije bilo.

Stanovnici grada na četiri rijeke, vojni i državni vrh ostali su tako zakinuti za pompozno najavljivane prelete.

MORH o navodnom otpadanju dijelova s MiG-a 21 HRZ-a

Ministarstvo obrane (MORH) reagiralo je danas na novinske napise kako su s jednoga MiG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prije proslave Dana oružanih snaga otpadali dijelovi, istaknuvši da je na jednom od borbenih zrakoplova zamijećen manji tehnički kvar tijekom probe u ponedjeljak, 26. svibnja, te da je on sada na izvanrednom pregledu.

MORH u priopćenju na svojim internetskim stranicama navodi da se, sukladno proceduri, u takvim slučajevima iz sigurnosnih razloga obavljaju preventivni pregledi svih zrakoplova, te da se zbog toga ne stavljaju u funkciju, osim u svrhu nadzora zračnog prostora.

Niti u jednom trenutku, bez obzira na obljetnice, proslave i slično, dežurni se zrakoplovi ne koriste ni za kakve druge svrhe, osim za zaštitu i osiguranje zračnog prostora, ističe MORH u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju