Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za vrijeme generalne probe dijelovi MIG-a pali na obližnje selo, MORH priznaje manji tehnički kvar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neslavno je završila prezentacija MIG-ova uoči Dana oružanih snaga prije dva dana u Karlovcu.

Na generalnoj probi tijekom preleta dijelovi MIG-a pali su na obližnje selo. Građani su pronašli nekoliko komada, koji su otpali s aviona. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Uz smijeh i kekse Božić dočekali u pokvarenom busu, pomoć stigla bez ključne stvari: "Ipak su nam se smilovali..." Ilustracija zbog pumpe za gorivo Dva i pol milijuna vozila poznate marke povlači se u SAD-u

Osim kvara na letjelici, zbog čega su iz sigurnosnih razloga, kažu u MORH-u, borbeni zrakoplovi prizemljeni, težih posljedica nije bilo.

Stanovnici grada na četiri rijeke, vojni i državni vrh ostali su tako zakinuti za pompozno najavljivane prelete.

MORH o navodnom otpadanju dijelova s MiG-a 21 HRZ-a

Ministarstvo obrane (MORH) reagiralo je danas na novinske napise kako su s jednoga MiG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prije proslave Dana oružanih snaga otpadali dijelovi, istaknuvši da je na jednom od borbenih zrakoplova zamijećen manji tehnički kvar tijekom probe u ponedjeljak, 26. svibnja, te da je on sada na izvanrednom pregledu.

MORH u priopćenju na svojim internetskim stranicama navodi da se, sukladno proceduri, u takvim slučajevima iz sigurnosnih razloga obavljaju preventivni pregledi svih zrakoplova, te da se zbog toga ne stavljaju u funkciju, osim u svrhu nadzora zračnog prostora.

Niti u jednom trenutku, bez obzira na obljetnice, proslave i slično, dežurni se zrakoplovi ne koriste ni za kakve druge svrhe, osim za zaštitu i osiguranje zračnog prostora, ističe MORH u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene