Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zaradili' 250 milijuna eura

Za ulazak u bandu Pink Panther postoje liste čekanja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među prioritetima Interpola - u koji su uključene sve zemlje svijeta je Pink Panter banda! Prati ih glas da su iznimno spretni i okretni. Većina potječe iz policijskih i vojnih krugova.

Oni su brzi, detaljni i uigrani. Upadnu u poslovnicu. Uzmu blještave dragulje. I pobjegnu. Za jednu akciju potrebno im je svega par minuta. Zovu ih Pink Panther. 'Ljudi su očito dobro isplanirani, koji se ne boje, izbjegavaju zapravo žrtve', kaže stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila - 1 ZA NAPADAČIMA SE TRAGA Kriminalist za Dnevnik Nove TV o sačekuši u Zagrebu: "Napadači su previše uložili da bi se radilo samo o upozorenju" Željko Cvrtila, kriminalist za Dnevnik Nove TV Kriminalist Cvrtila o Severini: "Nije realno da je ona na slobodi, moguće su kaznene prijave protiv obje sestre." Severina ispitana u Heinzelovoj

Skupina Pink Panther navodno broji 200-tinjak članova. Uglavnom s područja bivše Jugoslavije. I većinom s vojnim i policijskim iskustvom. Koriste se lažnim dokumentima. A imaju samo jedan cilj. 'Sve se to radi zbog novca. Brze, lake i jednostavne zarade', kaže Cvrtila.

Za zloglasnu bandu danas znaju sve policije svijeta. U posljednjih 20 godina navodno su opljačakli stotinjak draguljarnica. Na gotovo svim kontinentima. 'Imamo neke elemente koji se stalno provlače - inteligencija, učinkovitost, samim time bezobzirnost i drskost', kaže vještak za oružje Dubravko Gvozdanović.

Među metama im je bila i ova tijara vrijedna više od milijun i pol eura. No, bez obzira na uspješnost, vođe Pink Panthera ipak su počeli padati. 'Dakle, to nam jasno ukazuje da se ne radi o jednoj te istoj bandi već da se radi o skupini kriminalaca koji neovisno jedna o drugoj djeluju', kaže Gvozdanović.

Bezobzirni i drski, njihov cilj samo je pljačka i dolazak do visokog plijena koji poslije raspoređuju utjecajnim i moćnim krugovima. Jer jedino oni sebi mogu priuštiti kupnju dragulja ili umjetničkih djela.

Ustrojeni poput terorističke organizacije, prema nekim informacijama za ulazak u Pink Panther navodno postoje i duge liste čekanja. Prema nekim procjenama do sad su zaradili, 250 milijuna eura. A Interpol im još nije stao na kraj.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene