Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže brži proces identifikacije tijela

'Za Srbe povratka u Hrvatsku više nema'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruge obitelji nestalih i poginulih Srba i povjerenstvo Vlade Srbije zatražili su od Hrvatske da ubrza proces identifikacije nestalih u Oluji.

Srbija je poručila kako nije zadovoljna dinamikom rješavanja sudbine nestalih i kako čeka identifikaciju još 396 ekshumiranih tijela.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno Božena Beber izbivala više od 24 sata Sretan kraj potrage: Nestala 80-godišnjakinja vratila se kući

'Na zagrebačkom groblju, odnosno u zagrebačkim hladnjačama se nalazi negdje preko 900 tijela koja za sada nemaju identitet', kazao je Veljko Odalović, predsjednik povjerenstva Vlade Srbije.

Iz Inicijative mladih za ljudska prava Hrvatske poručili su da se nisu previše bavili žrtvama te akcije. Milojko Budimir, predstavnik izbjegličkih udruženja iz Hrvatske, ustanovio je kako za Srbe povratka u Hrvatsku više nema.

'Mi, zaista kažem, brojčano smo tamo gotovo nestali. povratka u Hrvatsku više nema. Onaj tko prati zna da je veći broj onih koji iz Hrvatske dolaze u Srbiju, nego obrnuto', kazao je Budumir.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene