Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dotrajala signalizacija

Za sav se promet zatvara Glavni kolodvor, ZET uvodi tramvaj broj 10

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 1. do 11. ožujka za sav će promet biti zatvoren Glavni kolodvor u Zagrebu, zbog čega će vrijediti posebna regulacija željezničkog prometa. Istovremeno, ZET će zbog nove situacije privremeno uvesti tramvajsku liniju broj 10.

Zbog radova na projektu zamjene zastarjelog sustava signalno-sigurnosnih uređaja od petka 1. ožujka u 23:00 sata do ponedjeljka 11. ožujka u 4:00 sata promet zagrebačkim Glavnim kolodvorom bit će u potpunosti obustavljen.

Pročitajte i ovo Vlak zgazio ženu u Kaštel Sućurcu - 2 Kaštel Sućurac FOTO Užasna nesreća u Dalmaciji: Pješakinja poginula u naletu vlaka na pružnom prijelazu Ilustracija Provjerite Čeka nas kaos! Zbog ogromnih radova ovog vikenda nema tramvaja u nekim dijelovima grada, ukidaju se četiri tramvajske linije

Iz HŽ-a javljaju kako će u tome razdbolju na snazi biti posebna regulacija željezničkog prometa pa će vlakovi vožnju završavati u stajalištu Maksimir, kolodvorima Sesvete, Zagreb Resnik ili Zagreb Zapadnom kolodvoru, ovisno o relaciji i rangu vlaka.

>> Sindikat strojovođa: Za kolaps željezničkog prometa krivac HŽ Infrastruktura

Zbog situacije na Glavnom kolodvoru i činjenice da će putnici iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva stizati na različite lokacije u gradu, ZET će uvesti posebnu tramvajsku liniju broj 10, koja će prometovati na relaciji Borongaj-Glavni kolodvor-Zapadni kolodvor i obratno. Na toj će liniji vrijediti i HŽ-ove prijevozne karte, a u vrijeme prometovanja tramvaja broj 10 neće voziti tramvaj na liniji broj 1.

Osim na liniji broj 10, prijevozna karta za vlak vrijedit će i na ostalim ZET-ovim tramvajskim linijama te na autobusnim linijama iz Sesveta, Odre i Klare, uz uvjet da je na prijevoznoj karti za vlak kao dolazni ili odlazni kolodvor naveden Zagreb Glavni kolodvor ili ako se na HŽ-ovoj karti Zagreb Glavni kolodvor nalazi između polaznoga i odredišnoga kolodvora.

Sve detalje o izmjenama pojedinih željezničkih linija možete doznati na internetskoj stranici HŽ-a.

Inače, dotrajali signalno-sigurnosni uređaji, koji će sada biti zamijenjeni, sagrađeni su između 1936. i 1940. godine, a s vremenom su postali prepreka urednom odvijanju prometa. HŽ je stoga krajem 2010. pokrenuo projekt zamjene, vrijedan 10,4 milijuna eura, od čega 85 posto čine nepovratna sredstva iz europskih fondova, a 15 posto iz državnog proračuna.

Novi signalno-sigurnosni uređaj obuhvaća zaštitne, prostorne i ulazne signale, a njegovo područje proteže se od rasputnice Trešnjevka do ulaznih signala u kolodvorima Zagreb Zapadni kolodvor i Zagreb Borongaj. Ukupno će biti promijenjeno 39 glavnih signala, 77 manevarskih signala, 5 ponavljača predsignaliziranja i 25 graničnih kolosiječnih signala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene