Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak iz Kanade

Za Predsjednicu je jedna turneja gotova, no druga tek počinje

Mislav Bago o predsjedničinu posjetu Kanadi (Foto: Dnevnik.hr)
Mislav Bago o predsjedničinu posjetu Kanadi (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i suprug Jakov (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i suprug Jakov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Predsjednica pjeva 'Suzu za zagorske brege' (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica pjeva 'Suzu za zagorske brege' (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Mislav Bago o predsjedničinu posjetu Kanadi (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Za predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović jedna je turneja gotova, a druga počinje. I u jednoj i u drugoj sudjelovat će suprug Jakov Kitarović.

Kad Predsjednica objavi da ide u utrku po još jedan petogodišnji mandat, mnogo će se toga mijenjati u njezinu svakodnevnom radu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca Kandidati Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović i Miroslav Škoro Naknada troškova Milanović će za izbore iz proračuna dobiti 1,2 milijuna kuna, Grabar-Kitarović više od milijun, a ni Škoro ne ostaje praznih ruku

Kada to Predsjednica objavi nakon europskih izbora, u itekako drukčijem svjetlu gledat ćemo njezine poteze i poruke. Već se sada to tako gleda.

Iako nema pravila da Predsjednici i dok su u reizboru ne obnašaju svoje vanjskopolitičke aktivnosti, neki politički bonton nalagao bi da Predsjednica ne zakazuje državničke posjete. Možda da obavi neke tehničke posjete koji su unaprijed planirani, a Predsjednica će se fokusirati na unutarnju politiku prikupljajući glasove u Hrvatskoj.

Ovaj posjet Kanadi zasigurno je bio koristan zbog nekoliko razloga. Kanada kao i cijela dijaspora uglavnom je naklonjena HDZ-u. Ona je najvećim dijelom i glasala za Kolindu Grabar-Kitarović na zadnjim predsjedničkim izborima, tako da Predsjednica može vidjeti kako je raspoloženje trenutačno i kakvu potporu uživa među tim biračima. Odradila je državničku turneju, ali i pretkampanju za predsjedničke izbore. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene