Kreni od nule i ostvari svoje ciljeve (Foto: Thinkstock)
Kreni od nule i ostvari svoje ciljeve (Foto: Thinkstock)

Kraj prvog mjeseca prijelomna je točka za one koji su si postavili novogodišnje odluke. Ako ste ove godine odlučili krenuti od nule i prvi dan nove godine dočekali s entuzijazmom, koji je već nakon nekoliko tjedana splasnuo, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se vratite zacrtanim željama.


1. Budite sigurni da su to vaše želje

Kako biste pobjedili jedan od najvećih izazova u borbi s motivacijom i ostvarili cilj, bitno je da ste ono za što se borite odredili sami. Ponekad se za nešto odlučimo kako bismo usrećili druge, no ako je zacrtani cilj nešto što želite za sebe i što vas čini sretnim, puno ćete lakše ostvariti cilj.

2. Vizualizirajte krajnji rezultat

Vezani članci PR Idemo na Heineken nakon posla? PR ULTRA Europe i ove godine oduševio brojne posjetitelje

Kad si zacrtate cilj, važno je vizualizirati krajnji rezultat. Pokušajte zamisliti kako ćete se osjećati u trenutku kad se budete približavali cilju te osjećaj postignuća i ponosa kada ga u konačnici i ostvarite. To je osjećaj koji će vas gurati prema ostvarenju cilja.

3. Razlomite cilj na manje segmente

Razbijanje ciljeva na manje segmete pomoći će vam da se usmjerite na određeni zadatak. Svakim zadatkom bit ćete bliže cilju, a mali zadatci neće vas toliko opterećivati kao pomisao na krajnji cilj.

4. Ne brinite se o stvarima koje ne možete kontrolirati

Ne razbijajte glavu pitanjima što bi bilo - kad bi bilo, već se fokusirajte na ono što je sada. Rješavajte zadatke jedan po jedan brinući se o tome da ih izvršite što kvalitetnije i nadajte se najboljem. Ne brinite se o stvarima koje nisu u vašoj moći te ne dajte da vas one paraliziraju, uspore ili previše zabrinu. Na neke stvari ne možete utjecati, stoga se pozabavite s onima na koje možete.

5. Podsjećajte se zašto ste si postavili cilj

Kada vam svega bude dosta i pomislite da dalje ne možete, predahnite i prisjetite se zašto ste izabrali ovakav put, zašto ste odlučili krenuti od nule. Trenutne „suze i znoj“ isplatit će se na kraju – to je misao vodilja koja vas treba gurati prema naprijed ili vas vratiti na prvotnu stazu i to je upravo ono što si trebate ponavljati kada dođu teška vremena.

 

Sadržaj je napravljen u produkciji "NOVA TV Content Teama" u suradnji s "HEINEKEN Hrvatska" i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.