Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubljeni balon

Za nestalim Amerikancima traga i naša Obalna straža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje Amerikanaca Richard Abruzzo i Carol Rymer Davis, koji su sudjelovali u utrci Gordon Bennet 2010. i koji su od jučer ujutro nestali, još uvijek nisu pronađeni.

Talijanske vlasti dale su se u potragu za dvoje Amerikanaca nakon što je njihov GPS signal izgubljen 23 kilometra od talijanske obale. Danas se u potragu za njima uključila i hrvatska Obalna straža.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno Božena Beber izbivala više od 24 sata Sretan kraj potrage: Nestala 80-godišnjakinja vratila se kući

>> Talijanske službe spašavanja u potrazi za nestalim balonom

'Temeljem zahtjeva Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje iz Rijeke o pretrazi šireg područja oko otoka Palagruže, koji je zaprimljen danas, 30. rujna 2010. oko 14 sati, zbog informacije da je u navedenom području nestao balon sa dvije osobe, na područje otoka Palagruže upućen je zrakoplov Pilatus PC 9 Obalne straže, gdje se uključio u akciju pretrage otoka Palagruže', stoji u priopćenju za medije MORH-a.

Ponestaje im plina

'Imaju satelitski telefon i ostalu vrhunsku opremu za traženje pomoći, ali ništa od toga nisu upotrijebili od svog posljednjeg javljanja', rekao je Don Cameron, direktor utrke Gordon Bennet 2010. Abruzo im je rekao da im ponestaje plina i da ih je uhvatilo nevrijeme. 'To može biti opasno za balon na plin, posebno njihov punjen vodikom. Ali oni su svjesni toga, vrhunski su profesionalci i siguran sam kako ne bi ništa riskirali da je sve bilo pod kontrolom', istaknuo je.

Sudionici spomenute utrke još u nedjelju su poletjeli iz Bristola u Velikoj Britaniji, a natjecali su se tko može dalje stići na 1000 kubičnih metara plina, piše The Guardian. Od 20 balona koji su krenuli, samo balon dvoje Amerikanaca nije još sletio, odnosno nije pronađen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene