Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritiskati Hrvatsku

Za europski 'hladni tuš' i Fuele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornica povjerenika za proširenje EU Štefana Fuelea potvrdila je Swobodin stav kako je pogrešno slati Hrvatima signale kako je posao oko ulaska u EU gotov.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Analiziramo prvo izvješće hrvatske Vlade' Fuele: U svibnju ćemo znati više o spremnosti RH Slika nije dostupna Kosor zadovoljna rezolucijom Kosor s Vandorenom: Kraj pregovora doista moguć u lipnju

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda izjavio je u Bruxellesu kako je potrebno zadržati dovoljno jak pritisak na Hrvatsku da završi preostali posao u pristupnim pregovorima kako bi u Europsku uniju mogla ući bez verifikacijskog mehanizma i da je neproduktivno slati joj signale da je posao već gotov što je, po Swobodi, učinio mađarski premijer Viktor Orban.

>> Hrvatskoj 'hladan tuš' od EU

'Smatramo da je cilj hrvatske vlade završiti pregovore s EU do kraja lipnja. Riječ je o jako ambicioznom cilju koji se može ostvariti isključivo ako se Hrvatska i dalje nastavi truditi kako bi do tada ispunili sve preduvjete. Pod tim mislimo na pitanja pravosuđa. Komisija će u ožujku predstaviti izvješće Vijeću i možete biti sigurni da će biti objektivno opisani dosadašnji rezultati kao i ukazivanje na područja gdje će biti potrebno još pomaka', poručili su.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene