Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glasnogovornica povjerenika za proširenje EU Štefana Fuelea potvrdila je Swobodin stav kako je pogrešno slati Hrvatima signale kako je posao oko ulaska u EU gotov.


 

Vezani članci Slika nije dostupna Fuele: U svibnju ćemo znati više o spremnosti RH Slika nije dostupna Kosor s Vandorenom: Kraj pregovora doista moguć u lipnju

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda izjavio je u Bruxellesu kako je potrebno zadržati dovoljno jak pritisak na Hrvatsku da završi preostali posao u pristupnim pregovorima kako bi u Europsku uniju mogla ući bez verifikacijskog mehanizma i da je neproduktivno slati joj signale da je posao već gotov što je, po Swobodi, učinio mađarski premijer Viktor Orban.

>> Hrvatskoj 'hladan tuš' od EU

'Smatramo da je cilj hrvatske vlade završiti pregovore s EU do kraja lipnja. Riječ je o jako ambicioznom cilju koji se može ostvariti isključivo ako se Hrvatska i dalje nastavi truditi kako bi do tada ispunili sve preduvjete. Pod tim mislimo na pitanja pravosuđa. Komisija će u ožujku predstaviti izvješće Vijeću i možete biti sigurni da će biti objektivno opisani dosadašnji rezultati kao i ukazivanje na područja gdje će biti potrebno još pomaka', poručili su.