Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osobni interesi koče njegov projekt?

'Za odobrenje projekta trebate muža ministrice Matulović Dropulić'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzetnik Blagajić je optužio ministricu zbog kočenja građevinskog megaprojekta kdo Dubrovnika.

Na adresu ministrice Dropulić stigle su ozbiljne optužbe poduzetnika Vicenca Blagajića kako zbog osobnih interesa koči njegov građevinski megaprojekt Hrvatski san kod Dubrovnika. Blagajić tvrdi kako nikakvih problema ne bi imao da je uzeo za konzultatna ministričina muža.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministrica Dropulić: 'Ne zna se koliko opasnog otpada nastaje u Hrvatskoj' Slika nije dostupna Afera Polančec Šuker: Nisam ničim optužio Polančeca

Trinaest hotela, nautička marina, zrakoplovna luka, golf igralište, samo su dio ‘Hrvatskog sna’.  ‘Neke banke i partneri su predugovore s nama več potpisali o suradnji. Mi smo spremni s početkom realizacije odmah po usvajanju općinskog proračuna’, rekao je poduzetnik Vicenco Blagajić.

Ipak, radovi na ostvarenju sna će pričekati. Nakon što je prošli tjedan Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva projekt ‘Hrvatski san’ smanjilo s 45 na 30 hektara, Blagajić je oštro napao ministricu Marinu Matulović Dropulić. Za provjeru odluke ministarstva angažirao je, kaže, tri pravna ureda. 'Oni kažu da je to potpuno ilegalno; mimo svih zakona. Ministrica ima pravo samo da kaže plan je zakonski dobar ili ne’, dodaje Blagajić.

Glavni razlog za smanjenje kvadrature su, optužuje poduzetnik, privatni intresi ministrice. 'Htjeli smo sami, na pošten način, dobiti podršku, ali očito u ovoj državi to ne ide. Očito dakle trebate uzeti njenog supruga da vam bude konzultant da bi nešto prošlo’, ogorčen je Blagajić.

Vlada kritizirana i iz HUP-a

'Ministrica Matulović Dropulić očito misli da je Ministarstvo graditeljstva njena osobna priča i da može raditi šta je volja’, kaže Jozo Marić iz Hrvatske udruge Sindikata. Iz ministarstva se brane. Nove turističke zone mogu se graditi tek kad se pređe 80 posto igrađenosti dosadašnjih. Kako to u najjužnijoj županiji nije slučaj, Blagajić na raspolaganju ima 30 hektara.

Vladu kritiziraju i iz HUP-a. 'Posao vlade je da omogućava ovakve i slične projekte. Ne da h opstruira. Vlada jedni blagajnu može napuniti ako dozvoli poduzetnicima da rade’, smatra Hrvoje Marušić iz hrvatske udruge poduzetnika.

Blagajiću je podršku pružilo i lokalno stanovništvo. Kažu ovaj projekt oživio bi uspavanu općinu. ‘Ako se ovo ne dogodi mi svi skupa možemo, što je rekao jedan gospodin, zajedno skupiti kufere pa preko granice’, rekao je Boro Ogresta iz mjesnog odbora Doli. Blagajić je poručio kako ne odustaje od 45 hektara, jer kompleks na 30 hektara je financijski neisplativ.Već za ovu nedjelju najavio je blokadu jadranske magistrale.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene