Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je moguće

Posao snova: Za 4 dana rada otpremnina od milijun kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U samo četiri dana do milijun kuna, tako bi otprilike mogla glasiti priča bivšeg ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta!

Imenovan kao ravnatelj 16. a dužnosti razriješen već 20. srpnja, Nediljko Matić, koji je i bivši zastupnik HDZ-a, mogao bi po Ugovoru o radu zbog smjene prije isteka mandata dobiti čitav milijun kuna odštete, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Razmjena kuna i kovanica - 6 Dnevnik Nove TV pita Nedostaje li vam kuna? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Naknada za duševne boli Frane Lučić od Općine i DVD-a Tisno dobiva milijun i 140 kuna

>> Nema rezanja plaća, novih poreza, povećanja PDV-a...

Prema Ugovoru o radu, ukoliko Matić u roku od 30 dana ne prihvati ponuđeni Ugovor o radu, onda ima pravo na otpremninu u iznosu od 24 mjesečne plaće, što u njegovom slučaju iznosi 39.000 kuna, navodi Jutarnji. Matić bi imao i druge povlastice prema ugovoru, da je duže ostao ravnatelj, u što bi ušla i plaća od 20-ak tisuća kuna, pravo na novčani godišnji bonus, plaćeno osiguranje od nezgode, pravo na službeni auto, pokrivene troškove službenih putovanja, pravo na korporacijsku karticu, mobitel i druge 'sitnice'.

Matićevog prethodnika Vlada RH jedva je uspjela smijeniti s mjesta ravnatelja, na što je on reagirao nasilnim pokušajem ulaska u zgradu Pučkog sveučilišta. Matićev ugovor potpisao je savjetnik ministra znanosti Mirko Smoljić, koji je i predsjednik Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene