Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tatjanina priča

'Kad se zaustavilo vozilo ja sam samo htjela izletjeti van, noge mi ne rade, zašto...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tatjana Savić ambasadorica je utrke Wins for Life. Stradala je u prometnoj nesreći prije 13 godina.

Profesorica ruskog i francuskog jezika Tatjana Savić stradala je u prometnoj nesreći prije 13 godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Wings for Life 2016 Ekipa Passion4life odradila posljednje pripreme Slika nije dostupna Cijeli Svijet Za Jedan Cilj SPEKTAKULARNA UTRKA Zadarski pobjednik je Dejan Patrčević s 56 kilometara iza sebe

Prijenos utrke Wings for Life pratite UŽIVO na portalu dnevnik.hr 'Nama je pukla guma u vožnji. Jednostavno nismo to očekivali i vozač, moj bivši dečko, je ostao šokiran da je pukla guma i nije mogao ispraviti vozilo. Kako je on išao lijevo desno, ja sam sa kičmom razbijala sve više…', prisjetila se ambasadorica utrke Wings for Life.



'Uglavnom ja nisam osjetila ništa. Kad se zaustavilo vozilo ja sam samo htjela izletiti van, noge mi ne rade, zašto? Nije mi ni na kraj pameti bilo da je kičma', priča.

'Moja leđna moždina je pukla u 1000 dijelova i jedan kralježak je otišao u 1000 dijelova, međutim ja sam imala tu sreću da je zadnjih ne znam koliko posto, jako malo, nije skroz do kraja presječena tako da ja mogu napraviti dva, tri koraka i to je to. To se zove parapareza, znači djelomična paraplegija', objasnila je.

Tatjana u prvom izdanju utrke nije imala snage sudjelovati.

'Jednostavno, tako puno emocija ... pa tko će ići sa mnom, pa kako ću ja i onda sam srela doktora i to je bilo to', priča.

'Ja sam je gurao, ona je pomagala i razmicala je ljude, vikala je da se maknu i to je bilo simpatično, svi su se kao Crveno more razmicali, kao Mojsije...', priča dr.med. Pavao Vlahek, specijalist fizikalne i rehabilitacijske medicine.

Tatjana Savić na utrci je dio tima Passion4life iza kojeg stoji Renault Hrvatska. Za svaki kilometar koji pretrče članovi ove ekipe Renault će donirati 5 kuna zakladi Wings for Life. Renault Kadjar je pak presretački automobil od kojeg 'bježe' svi sudionici utrke. Za upravljačem automobila je automobilist Juraj Šebalj. 'Ja sam s tolikim entuzijazmom prošla kroz cijeli grad. Ja sam sve rukama micala, ja sam ostala bez glasa', kaže Tatjana.

'U jednom trenutku sam stao sa strane na jednu malu pauzu i kad sam se okrenuo više je nije bilo, nestala je. Gledam gdje je, vidim u daljini netko ju gura. Dakle, netko je iz skupine trkača kad sam se ja maknuo došao i počeo ju gurati dalje. Onda sam opet ja preuzeo, pa je on malo pomogao i tako smo zajedničkim snagama došli do kraja kad nas je na 23. kilometru pretekao auto', prisjetio se doktor Vlahek.

'Ja ne znam odakle mi ta energija, ali ove godine imam i više energije...', poručuje Tatjana.

Tatjana vjeruje u izlječenje i već je napravila okladu s ambasadoricom utrke Nikom Fleiss.

'Ako se pronađe lijek za izlječenje leđne moždine i ako bude rezultata, ja i Nika ćemo se trkati, ali ona će biti u štiklama', kaže.

'U svakom slučaju da se to pronađe, ja moram misliti o tome, ja ne bi prestala trčati 10 dana, najozbiljnije, ne bi prestala trčati nikad', rekla nam je.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene