Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Passion4life

STRAVSTVENA EKIPA Što povezuje profesora kineziologije, poznatu skijašicu, predsjednicu HUPT-a...?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se na prvi pogled možda čine nespojivima, Mario Valentić, Manda Knežević, Nika Fleiss, Tatjana Savić i Nina Čorak udružili su se zbog izvanrendog cilja.

Profesor kineziologije i glumac, predsjednica Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, skijašica, magistra francuskog i ruskog jezika te inženjerka informatike - dio su jedne strastvene ekipe.

Iako se na prvi pogled čine nespojivima, Mario Valentić, Manda Knežević, Nika Fleiss, Tatjana Savić i Nina Čorak udružili su se zbog izvanrendog cilja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedinstevni spektakl 'Doslovno mogu reći oni žive za to. Napeti su, koliko ću moći, koliki će mi biti tempo' Slika nije dostupna 34 lokacije Utrka sa samo jednom ciljem: Trčati za one koji ne mogu

Njih petero ambasadori su Passion4life tima iza kojeg stoji Renault Hrvatska, a 8. srpnja točno u 13 sati biti će na zadarskom Forumu s kojeg starta jedinstvena Wing for Life utrka, kojoj je dalmatinski grad domaćin već treću godinu za redom.

Bit će među 7000 osoba koje će i ove godine potrčati za one koji ne mogu, a u timu im se zasad pridružilo gotovo 200 ljudi. Brojka je to koja će sigurno rasti jer Renault Hrvatska za svaki pretrčani kilometar svakog člana svojeg tima donira pet kuna zakladi Wings for Life.

Petorka se priprema za utrku, a nedavno su odradili i zajednički trening na Jarunu. POGLEDAJTE kako je izgledao.

Dvije članice ekipe su u invalidskim kolicima - Tatjana Savić i Manda Knežević. A zašto su članovi Renaultovog tima odlučili sudjelovati na utrci u Zadru, a ne na nekoj drugoj od 34 ovogodišnje lokacije?

'Jer smo članovi ekipe Passion4life društva Renault Hrvatska i želimo djelovati lokalno i podići zajednički lokalnu svijest o izazovima s kojima se suočavaju osobe s ozljedama leđne moždine i o mogućim rješenjima, od kojih je jedno organizacija Wings for Life World Run. I unutar društva imamo ljubitelje trčanja koji će rado sudjelovati u utrci Wings for Life World Run i trčati za zaista izniman cilj', poručuju.

Humanitarna utrka Wings for life rasprodana je s čak 7 tisuća prijavljenih trkača i natjecatelja u kolicima. Hrvatska će 8. svibnja biti dio globalnog sportskog pokreta koji u isto vrijeme starta na 34 lokacije diljem svijeta. Zadarska utrka starta u 13 sati.

Sav prihod od utrke ide za istraživanje i pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine. Oni koji nisu uspjeli nabaviti svoj broj, moći će se uključiti u utrku pomoću svojih pametnih telefona i to virtualnom aplikacijom "Selfie Run''.

A još uvijek imate vremena bio i dio tima Passion4life. Da bi se pridružili timu, na stranici kliknite na "Pridružite se ovom timu"! Vidimo se 8. svibnja u Zadru!

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene