Obavijesti Video Pretražite Navigacija
WikiLeaks

Amerikanci izvijestili kako je Thompson spriječio isticanje ustaških simbola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove depeše objavljene na WikiLeaksu otkrivaju kako su američki dužnosnici u Hrvatskoj bili i na koncertu Marka Perkovića Thompsona. Htjeli su se uvjeriti da na njegovom koncertu nema mjesta neofašizmu.

Na Thompsonov koncert u Splitu veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Robert A. Bradtke, 2007. godine poslao je stažista veleposlanstva, a u izvještaju koji je kasnije napisao, rekao je da je Thompson na spomenutom koncertu zaustavio isticanje ustaških simbola i kontrolirao publiku, prenosi Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Pravoslavna crkva sv. Trojice u Bjelovaru - 3 Nije prvi put FOTO Ustaškim simbolima išarali pravoslavnu crkvu, uključila se i policija Prizori s groblja Ispisani grafiti FOTO Pogledajte što su vandali napravili na groblju u Bribiru! Šokirani mještani ugledali ustaške simbole i gadljive poruke

U istom izvještaju Bradtke je napisao i kako fašizam u Hrvatskoj izlazi iz mode. U izvještajima se također navodi kako je Jadranka Kosor iskrena osoba, ali se izražava sumnja da aktualna vlast može izvesti državu iz krize.

Organizacija WikiLeaks je preko društvene mreže Twittera javila da u javnost pušta preko 100.000 dosad neobjavljenih diplomatskih bilješki iz američkih veleposlanstava.

'Objavit ćemo preko 100.000 diplomatskih depeša iz američkih veleposlanstava šitrom svijeta do kraja dana', napisano je u ime Wikileaksa na stranici na Twitteru za koju se vjeruje da je koristi utemeljitelj i prvi čovjek te organizacije Australac Julian Assange.

Wikileaks je 2010. počeo objavljivati dokumente, njih skoro 250.000, koji pripadaju američkom State Departmentu ali ih je objavljivao u manjim količinama. Na upit Reutersa zašto je sad objavljen tako velik broj diplomatskih bilješki jedan izvor pri WikiLeaksu je rekao da je ta organizacija razočarana time što su mediji izgubili interes za objavljivanje podataka iz depeša.

Nekoliko velikih medijskih kuća već mjesecima imaju kompletne diplomatske bilješke koje im je dostavio Wikileaks ali su podatke iz njih obavljivale samo sporadično.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene