Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezavisni saborski zastupnici Slavko Linić, Branko Vukšić i Nedžad Hodžić, zastupnik Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske, osnovali su danas Klub nezavisnih zastupnika u Hrvatskom saboru.


O osnivanju zajedničkog kluba, kako navode u priopćenju, izvjestili su i predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leku.

Vezani članci Kandidati za pozicije ministara pred Saborom (Foto: Dnevnik.hr) Nakon cjelodnevnog ''natezanja'' po odborima, uspješno izglasani novi ministri: ''S ovim smo završili aktivnost koja se zove osvježenje'' Andrej Plenković i Gordan Maras (Foto: Dnevnik.hr) Saborski Odbor za Ustav odlučio da je Kujundžić manji prioritet: Mostov prijedlog za smjenu ministra će čekati jesen

"Ja više nisam član Hrvatskih laburista, zatražio sam ispisnicu i predsjednik sam novog saborskog Kluba koji danas počinje aktivno s radom", izjavio je Vukšić novinarima, najavivši skoro brojčano proširenje Kluba, ali ne s "nekima s kaznenom prijavom".

Komentirajući suradnju sa Slavkom Linićem koji je zagovarao rasprodaju Croatia osiguranja i monetizaciju autocesta, dok je on bio protiv, Vukšić je rekao da obojica i dalje stoje na istim stajalištima; no, dodao je kako će dokazati da se može biti u istom klubu, a pri tome različito misliti.

"Obojica smo svjetonazorski ljevičari kao i gospodin Hodžić te mislim da ćemo nekad govoriti po pola vremena u ime Kluba i govoriti različito", objasnio je bivši Laburist Vukšić.

Prvi potezi Kluba su, kaže, raspravljati i biti glasan. "Jedna od važnih stvari je prijedlog kako osoviti na noge javna poduzeća te reforma lokalne samouprave, što sam radio za Laburiste preko ljeta, a sada ću ga pretočiti ili u zakon ili u saborsku inicijativu", najavio je.

Na upit je li suradnja tehničke naravi ili političke, Vukšić je uzvratio kako im treba "pozornica s koje mogu govoriti", a to je Hrvatski sabor. "Sva trojica pripadamo ljevici, no ne slažemo se oko nekih stvari kao što je primjerice privatizacija", pojasnio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook