Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Predstavili 12 strateških ciljeva

Vukovarski Stožer poručio vlasti: Ne izazivajte oluju od povjetarca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u petak je predstavio dvanaest strateških ciljeva na kojima će raditi ta građanska inicijativa, a na prvom mjestu je projekt "Vukovar mjesto posebnog (i trajnoga) pijeteta", te je ocijenio da hrvatsku državnost pokušavaju slomiti dobro organizirani ostaci totalitarnih struktura.

"Hrvatska mora glasno ustati u vremenu kada nam državnost, ponos, dostojanstvo i opstanak pokušavaju slomiti dobro organizirani ostaci totalitarnih struktura. Pozivamo na suradnju sve pojedince, organizacije i institucije koje drže da će ostvarenje navedenih ciljeva dovesti do bolje i pravednije Hrvatske", izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik Stožera Tomislav Josić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dvije Kolone sjećanja Josić: 'Državni vrh se uplašio lampiona' Slika nije dostupna Traže i ostavke Ozlijeđeni je branitelj stabilno, vukovarski Stožer će tužiti policiju

Poručio je vladajućima da više ne izazivaju "da od povjetarca ne dođe do oluje".

Josić je podsjetio da je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara osnovan 10. siječnja 2013. godine kako bi Vukovar i Hrvatsku bili zaštićeni od, kako je rekao, "protuustavnog i protuzakonitog nasrtaja vladajućih na temeljne vrijednosti demokratske Hrvatske".

Stožer: UN ne traži ćirilicu u Vukovaru

Pored ostvarenja projekta "Vukovar mjesto posebnog (i trajnoga) pijeteta", Stožer će raditi na zaštiti ljudskih prava i temelja državnosti, sprječavanju rasprodaje strateških resursa, zalaganju za gospodarski i demografski oporavak Hrvatske, učinkovitu nacionalnu sigurnost, te provedbu lustracije u hrvatskom društvu.

U fokusu djelovanja Stožera je i suverena nacionalna politika, izborno zakonodavstvo, rješavanje dužničke krize građana i zaštita Hrvata u BiH i povratak iseljenih.

Govoreći o zacrtanim ciljevima Josić je kazao kako nema precizno određenoga roka do kada se sve to treba napraviti, ali će se potruditi da to bude u dogledno vrijeme. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene