Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada im već nisu mogli pomoći županija i Ministarstvo obrazovanja, profesori i učenici Tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara odlučili su stvari preuzeti u svoje ruke.


S obzirom da zbog nemogućih uvjeta za rad i činjenice da nemaju riješeno pitanje grijanja gotovo 500 učenika ove škole već dva tjedna ne ide na nastavu na inicijativu Lilijane Radobuljac, profesorice hrvatskog jezika, prije nekoliko dana pokrenuta je grupa na Facebooku pod nazivom 'Smrznuti maturanti Tehničke škole Nikola Tesla Vukovar'. Slijedeći njen primjer u školovanje putem facebooka uključili su se još neki od profesora škole tako da sada srednjoškolci, uz hrvatski jezik, na ovaj način uče i matematiku, dijagnostiku i održavanje računala, sustavnu programsku potporu, izbornu nastavu – mikororačunala, a održavaju se i konzultacaije za završne radove maturanata.

Vezani članci Dorotea Fotivec Očić, kustosica i Lara Švigir U Zaprešiću za Noć muzeja izložba sa snažnom porukom: "Umjetnice su ostale slobodne i nisu se htjele ograničavati na samo jednu temu" Razrednica s maturantima u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu Policija bila u školi, razrednica za izvlačenje spremna: ''Za sve je kriv netko zločest... digli su ruku jer su jeli veliki sendvič''

U grupu su do sada uključeni svi maturanti škole kao i nekoliko profesora, ali i sve veći broj učenika nižih razreda.
'Najvažnije nam je da nemamo prazan hod u radu i da učenici zadrže kontinuitet. Posebno je to bitno za maturante jer će vrlo brzo doći rokovi za predavanje završnih radova kao i ispiti državne mature', rekla je Radobuljac.

Kaže i da su učenici odlično prihvatili ovakav način nastave te da je grupa na Facebooku iznimno aktivna i prepuna javljanja i komentara. Nastava hrvatskog jezika, kao i drugih predmeta, odvija se na način da profesor u grupi postavi zadatak, a da odgovore dobija putem e-maila. Na isti način rješavaju se i sve moguće najasnoće učenika.

'Nakon roka koji istaknem objavljujem što sam očekivala. Isprintam skupljeno od svih zadaća. Najbolje odgovore ćemo fotokopirati i to će učenici kasnije lijepiti u bilježnicu. Na isti način radimo i sa esejima. Najbolje ocjenjujem s tim da ću im ocjene naknadno upisati u dnevnik dok ću ostalima ponuditi ocjene u razredu', pojašnjava Radobuljac ističući želju za znanjem svojih učenika koji su spremno prihvatili ovakav način rada. 'Niske temperature možda jesu zatvorile vrata škole, no nisu umanjili učeničku želju za znanjem', istakla je Radobuljac.

Ravnatelj Tehničke škole Đorđe Lukić potvrdio nam je da nastava u školi počinje u srijedu.'Prema najavama meteorologa slijedećeg tjedna temperature bi se trebale normalizirati. Nadamo se, iako ne možemo biti sigurni, da će to biti dovoljno da se nastava može normalno odvijati. U ponedjeljak i utorak grijat ćemo učionice kako bi koliko toliko tople dočekale učenike', rekao je Lukić. (Agencija VLM)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju