Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Škola počinje tek u srijedu

Vukovarski maturanti zbog hladnoće odrađuju nastavu putem Facebooka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada im već nisu mogli pomoći županija i Ministarstvo obrazovanja, profesori i učenici Tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara odlučili su stvari preuzeti u svoje ruke.

S obzirom da zbog nemogućih uvjeta za rad i činjenice da nemaju riješeno pitanje grijanja gotovo 500 učenika ove škole već dva tjedna ne ide na nastavu na inicijativu Lilijane Radobuljac, profesorice hrvatskog jezika, prije nekoliko dana pokrenuta je grupa na Facebooku pod nazivom 'Smrznuti maturanti Tehničke škole Nikola Tesla Vukovar'. Slijedeći njen primjer u školovanje putem facebooka uključili su se još neki od profesora škole tako da sada srednjoškolci, uz hrvatski jezik, na ovaj način uče i matematiku, dijagnostiku i održavanje računala, sustavnu programsku potporu, izbornu nastavu – mikororačunala, a održavaju se i konzultacaije za završne radove maturanata.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Policija u Vukovaru, ilustracija Popucala stakla Učenik u Vukovaru bacio petardu u učionici: Policija morala intervenirati

U grupu su do sada uključeni svi maturanti škole kao i nekoliko profesora, ali i sve veći broj učenika nižih razreda.
'Najvažnije nam je da nemamo prazan hod u radu i da učenici zadrže kontinuitet. Posebno je to bitno za maturante jer će vrlo brzo doći rokovi za predavanje završnih radova kao i ispiti državne mature', rekla je Radobuljac.

Kaže i da su učenici odlično prihvatili ovakav način nastave te da je grupa na Facebooku iznimno aktivna i prepuna javljanja i komentara. Nastava hrvatskog jezika, kao i drugih predmeta, odvija se na način da profesor u grupi postavi zadatak, a da odgovore dobija putem e-maila. Na isti način rješavaju se i sve moguće najasnoće učenika.

'Nakon roka koji istaknem objavljujem što sam očekivala. Isprintam skupljeno od svih zadaća. Najbolje odgovore ćemo fotokopirati i to će učenici kasnije lijepiti u bilježnicu. Na isti način radimo i sa esejima. Najbolje ocjenjujem s tim da ću im ocjene naknadno upisati u dnevnik dok ću ostalima ponuditi ocjene u razredu', pojašnjava Radobuljac ističući želju za znanjem svojih učenika koji su spremno prihvatili ovakav način rada. 'Niske temperature možda jesu zatvorile vrata škole, no nisu umanjili učeničku želju za znanjem', istakla je Radobuljac.

Ravnatelj Tehničke škole Đorđe Lukić potvrdio nam je da nastava u školi počinje u srijedu.'Prema najavama meteorologa slijedećeg tjedna temperature bi se trebale normalizirati. Nadamo se, iako ne možemo biti sigurni, da će to biti dovoljno da se nastava može normalno odvijati. U ponedjeljak i utorak grijat ćemo učionice kako bi koliko toliko tople dočekale učenike', rekao je Lukić. (Agencija VLM)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene