Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"VRIJEDAN ULOV"

Policija prijavila 46-godišnjaka: Ilegalno iskopao niz arheološki vrijednih predmeta i odnio ih kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarsko-srijemska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 46-godišnjaka koji je samoinicijativno u Ivankovu iskopao niz arheološki vrijednih predmeta.

Policajci su od 46-godišnjaka sa šireg osječkog područja oduzeli ukupno 987 predmeta arheološke vrijednosti i dva metalna detektora.

Radi se o različitim predmetima od bakrene slitine i željeza, ali i srebra, koji datiraju iz vremena protopovijesti, antike, seobe naroda, ranog i srednjeg vijeka te novog vijeka, priopćeno je u četvrtak iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Muškarca se sumnjiči za nedozvoljeno obavljanje istraživačkih radova i prisvajanje kulturnog dobra

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je od Ministarstva kulture i medija, Uprave za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorskog odjela u Vukovaru zatražila ekspertizu odnosno utvrđivanje svojstva kulturnog dobra o pronađenom lokalitetu i predmetima. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve im oduzeto TURISTI NA JADRANU U lovu na blago, izronili nevolje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skrivala kulturno dobro Policija pronašla 11 amfora vrijednosti 110.000 eura u stanu Splićanke

"Nedvojbeno je da se radilo o arheološkim nalazima koji imaju svojstvo kulturnog dobra, koji imaju znatnu veličinu i vrijednost te su stoga policijski službenici ove Uprave proveli kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom, pri čemu su utvrdili da je osumnjičenik na tom lokalitetu detektorima metala proveo arheološka istraživanja bez odobrenja nadležnog tijela, na kojem je pronašao vrijedne arheološke predmete, koji su kulturno dobro u vlasništvu Republike Hrvatske", navodi se u policijskom priopćenju.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene