Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dužni distributeru plina

Hoće li mnogi Vukovarci ostati bez grijanja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarci bi usred zime mogli bi ostati bez grijanja. Distributeru plina gradska tvrtka Tehnostan duguje 6 milijuna kuna. Bez grijanja bi moglo ostati više od 3.600 stanova i poslovnih prostora.

Vukovarci bi zimu mogli dočekati hladnih radijatora. 'Ja mislim da se to ipak neće dogoditi. Mislim da je, u jednu ruku, nemoguće da ostanemo baš u toku zime bez grijanja', kazao je Pero Traljić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Donedavno u dobrim odnosima Zašto je Milanović izbjegao veliku svečanost? Pogledajte koje je objašnjenje stiglo iz njegova ureda Tin Kovačić u Vukovaru - 1 Ništa nisu krili Sve su oči bile uprte u Plenkovića i Penavu: "Znakovita je jedna stvar vezana uz premijera..."

Gradska tvrtka Tehnostan, distributeru plina dužna je 6 milijuna kuna. Zbog duga bi bez grijanja moglo ostati više od 3.600 stanova i poslovnih prostora. 'U ovom trenutku je situacija takva i prilično je ozbiljno. Do obustave plina će vjerojatno doći ako ne uspijemo riješiti sva svoja potraživanja, odnosno dugovanja', kazao je Ivan Kamerla, direktor Tehnostana.

Energetska obnova zgrada kao ključ za manje račune

'Mi građani, koji uredno plaćamo, ne bi smjeli imati problema', kazao je Simo Trkulja. No, uredno plaćeni računi nisu jamstvo. Većina stanova nalazi se na istom brojilu, stoga je platiše i neplatiše nemoguće odvojiti. 'Svi tarifni kupci toplinske energije koji uredno podmiruju svoje obveze i plaćaju grijanje, onako kako to treba, bit će žrtve onih koji ne plaćaju', kazao je Kamerla.

A ostat će i bez tople vode. Gradonačelnik se nada da će Vukovarce spasiti država. 'Imamo dugovanja države, obveze države prema Tehnikastanu. Ukoliko to bude pozitivno riješeno, onda će biti i problem riješen', kazao je Željko Sabo.

Hoće li se i na koji način Vukovarci grijati ovu zimu, trebalo bi se znati u petak kada je najavljen sastanak predstavnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene