Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koliko su Hrvati 'slabi' na Vukovar dokazuju i ovih dana. Braniti će ga dobrovoljnim prilozima.


Gradu je potrebno 900 tisuća kuna za zaprašivanje. Taj novac nema. Vlada mu je dala košaricu i odbila je pomoći. Nakon što smo u Dnevniku objavili da je Vlada odbila pomoći gradu u borbi protiv komaraca, gradonačelniku telefon ne prestaje zvoniti. Simboličnom uplatom od 15 kuna hrvatski građani žele spasiti Vukovarce od najezde komaraca.

Vezani članci Avioni zaprašivali protiv komaraca (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Osječani napokon odahnuli u borbi protiv komaraca: "Jutros sam zalijevao vrt i niti jedan me nije ugrizao" Slika nije dostupna VIDEO: Bandić poučio Sabu kako se presijeca vrpca

Gradonačelnikova elektronska pošta također vrvi ponudama za pomoć. Simboličan iznos za Vukovar pripremio je i Ranko iz Zagreba. 'Predlažem svim građanima Hrvatske da uplate tih 15 kuna, pa to je jedan sladoled, da doniramo Vukovaru. Jer to je naš Vukovar', rekao je Ranko Bandić.

Ranko nije usamljen. Gradski žiro račun puni se iz svih krajeva Hrvatske. Vukovarci su dirnuti hrvatskom solidarnošću. A djecu u samo 15 minuta napadne i do 800 komaraca. Ni odrasli se nemaju kako obraniti. 'Raditi se mora, a komarci će valjda otići jednog dana kada budu pošpricali', smatra radnica Margita Kovač.

Dobrovoljnu naknadu za zaprašivanje komaraca do sada je platio svaki drugi Vukovarac ali i ljudi iz Rijeke, Pule , Zagreba… Uplatnica je poslana i premijerki, a poziv za ljetovanje u Vukovaru još stoji! 'Nije se odazvala, a možda mi Vukovarci odemo preko ljeta na Bundek ili Jarun i dignemo šatore tamo, kad već ne možemo živjeti ovdje', rekao je Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara. Uplatnice s dobrovoljnim prilozima gradonačelnik je poslao i na adrese članova Vlade. Bit će zanimljivo vidjeti jesu li i tko je uplatio 15 kuna za Vukovar.

>> Odbijenica iz Vlade: Za komarce nema novca

Vukovarska najezda poprima i razmjere elementarne nepogode, jer grad svakodnevno napada 60 milijardi komaraca Jedno zaprašivanje iz zraka stoji 300 tisuća kuna. Priključi li se Ranku još hrvatskih građana, šatore za Bundek Vukovarci neće morati pripremati.