Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivno ozračje

Vratio se u Srbiju: Vukovarci o Tadiću sve najbolje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednika Srbije Borisa Tadića uz politički vrh gromoglasnim pljeskom dočekalo je 50-tak Vukovaraca.

Tadića su u pristaništu dočekali predsjednik Ivo Josipović, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Stella Ronner - Grubačić. U pristaništu se okupilo i 50-ak znatiželjnih Vukovaraca koji su pljeskom pozdravili predsjednika Srbije. Nisu željeli propustiti povijesni posjet srbijanskog predsjednika.

>> Tadić: Ovdje sam da se poklonim žrtvama i uputim riječi isprike

Posjet Borisa Tadića tretiran je kao događaj od visokog rizika, koji osigurava najmanje 1000 policajaca. Trajekt je zbog mjera osiguranja nadlijetao i helikopter. Jake snage osiguranja bile su i u zgradi Poglavarstva gdje se Tadić sastao s Ivom Josipovićem. I nakon sastanka, predsjednike su građani ispratili dugim pljeskom.

Vukovarci su pratili srbijanskog predsjednika na svakom koraku, a neki su posjet pgledali s balkona. Vukovarcima je drago što ih je posjetio predsjednik Srbije. Spontani pljesak na pristaništu na Dunavu, kažu Vukovarci, već govori koliko im je drago. Kažu kako žele da što prije dođe do normalnog suživota dvaju naroda i da stanje bude kao što je bilo prije rata, da nema razdvajanja. Vukovarci pozitivno ocjenjuju dolazak Tadića na Ovčaru jer smatraju da će to dopridonijeti normalizaciji odnosa.

U Srbiji su reakcije na Tadićev posjet podijeljene. Vladajuća stranka tako misli da je Tadićev posjet Vukovaru prilika za poboljšanje odnosa, dok oporbena stranka drži da je Tadićev posjet povijesno neopravdan jer su Srbi najveća žrtva ratova u 20. stoljeću.

Tijekom dana Boris Tadić susreo se, osim s predsjednikom RH Ivom Josipovićem,  s premijerkom Jadrankom Kosor, predstavnicima Udruga obitelji nestalih i predstavnicima srpske nacionalne manjine. Položio je vijence i zapalio svijeće na Ovčari i u Paulinom Dvoru. Oko 17 sati predsjednik Srbije završio je svoj prvi neformalni posjet Vukovaru i trajektom Golubica otišao u Srbiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene