Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Latinica i ćirilica

Vukovar: Ured državne uprave dobio dvojezične ploče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom jutra u Vukovar su pristigle prve izrađene dvojezične table koje bi uskoro trebale biti postavljene na pročeljima institucija.

Prve mjedene ploče, ispisane latinicom i ćirilicom, jutros su stigle u Ured državne uprave Vukovarsko - srijemske županije što je potvrdio i pročelnik Ureda Goran Bošnjak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promijenjen statut grada Šef vukovarskog SDSS-a nakon ukidanja ćirilice: "Pogažen je minimum ljudskih prava. Ovo je ogroman korak unazad" Slika nije dostupna OŠTRO PRIOPĆENJE Promijenjen statut Vukovara, ćirilica prestaje biti ravnopravno pismo: "Tako to izgleda kada primjena prava ovisi o onome tko je na vlasti"

'Čekamo naputak kad da ih stavimo'

'Dobili smo izrađene dvojezične ploče i sad za sve druge korake čekamo naputak ministra kojeg smo izvijestili o tome. Čekamo odluku i naputak o tome kada se ploče trebaju postavljati i hoće li možda tim povodom u Vukovar dolaziti i sam ministar', rekao je Bošnjak dodajući da ima informacije i da su izradu dvojezičnih ploča naručile već i druge institucije u Vukovaru i da se sad samo čeka njihova isporuka.

>> Ploča s ćirilicom još nema, Vukovarci stražare kod ulaza u grad

S obzirom da su ploče već naručene, a neke i napravljene, za očekivati je da se datum kada se i službeno uvodi ćirilica i srpski jezik kao ravnopravno pismo i jezik u Vukovaru može očekivati svakoga dana.

'Neprofesionalna firma'

Konačna odluka o tome je na Ministarstvu uprave i Vladi RH. Interesantno je i da se fotografija izrađene prve dvojezične ploče za Ured državne uprave na internetu pojavila i prije nego li je u Ured ploča i dostavljena. Bošnjak je radi toga rekao da će tvrtki koja je izrađivala ploču uputiti i službeni prosvjed radi neprofesionalnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene