Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravilnosti u registru

Vukovar: U registru birača zapazio šest nepostojećih kućnih brojeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da je na jednoj adresi prijavljeno više ljudi nego što zapravo živi, pisali smo i prije. No, ima i slučajeva da je na nepostojećoj adresi, u nepostojećoj kući prijavljeno šestero itekako postojećih ljudi, a sutra birača.

Na kućnom broju 37 u Ratarskoj ulici u Vukovaru živi Pilip Karaula. U registru birača Pilip je provjerio svoj status. Dok je tražio svoj kućni broj Pilip je u registru zamjetio 6 kućnih brojeva koji ne postoje u njegovoj ulici.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Herbert Kickl, predsjednik Slobodarske stranke Imaju 30% podrške U Austriji bi krajnja desnica mogla pobijediti na europskim izborima

U Ratarskoj ulici doista nema tih 6 kuća. 'S parne strane, moj je kućni broj 24 i iza u nastavku je dječje igralište i onda ulazimo u drugu ulicu', kazao je Pilip.

U nepostojećim kućama, na dječjem igralištu, registrirano je čak 9 birača. Ipak, neće svi moći na izbore. 'Ministarstva Unutarnjih poslova i Uprave rade na usklađivanju registra birača sa stvarnim stanjem. Stanje registra birača posljedica je nesređene evidencije prebivališta', kazao je ministar uprave Arsen Bauk.

>> OVDJE provjerite jeste li upisani u registar birača!

Provjera prebivališta značajno je smanjila broj registriranih birača. Na izbore za Europski parlament će oko 3 milijuna i 800 tisuća birača. 'On je u Hrvatskoj negdje za 300 do 350 tisuća manji nego što je bio na prošlim izborima', kazao je Bauk.

Od toga samo je Vukovaru oko 5 tisuća birača manje. Među njima i birači iz nepostojećih kuća na dječjem igralištu. Njihovi stvarni susjedi Karaule izaći će na izbore 14. travnja. 'Ja ostajem u Vukovaru i svi troje ćemo glasati na svome biračkom mjestu', kazao je Pilip.

Postoji rješenje i za sve one koji na dan izbora neće biti u mjestu svoga prebivališta. Još danas i sutra u bilo kojem uredu državne uprave mogu se prijaviti za glasanje u odsutnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene