Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurni da je dovoljno

Vukovar: Počinje brojanje potpisa za održavanje referenduma o ćirilici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara sigurni su da imaju dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma. Ipak, službeno prebrojavanje počinje danas.

'Naše grube procjene govore da smo uspjeli prikupiti dovoljan broj potpisa. Cilj nam je bio prikupiti tih traženih 450.000 potpisa građana Hrvatske i još dodatnih deset posto preko toga broja jer smo svjesni da će biti nevažećih', rekao je jedan od čelnika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Vlado Iljkić, o završetku skupljanja potpisa za referendum za promjenu zakona o reguliranju nacionalnih manjina na uporabu njihova jezika i pisma, koje je počelo 17. studenoga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraživanje među građanima Referendum o ćirilici bi ipak prošao? Većina građana uz Stožer! Slika nije dostupna Netočna konstrukcija Građanska inicijativa Stožer: 'Anketno pitanje o ćirilici je nekorektno'

Da je Stožer uspio prikupiti dovoljan broj potpisa novinarima je potvdio i njihov glasnogovornik Igor Gavrić. 'Tijekom današnjeg dana sve liste sa popisima će biti dopremljene u Vukovar poslije čega slijedi njihovo brojanje. Mislim da ćemo u možda već u utorak znati točnu brojku prikupljenih potpisa. U srijedu ćemo imati konferenciju za novinare na kojoj ćemo javnosti iznijeti točne brojke i druge informacije oko zadnja dva tjedna', rekao je Gavrić.

Milanović: Referenduma o ćirilici neće biti dok sam premijer

'Mislim da bi već do kraja tjedna sve prikupljene potpise mogli odnijeti za Zagreb u Ministarstvo uprave na provjeru', dodao je Gavrić. Napominje da očekuje da će ubrzo poslije toga Vlada i Sabor, sukladno odluci građana Hrvatske, donijeti odluku o raspisivanju referenduma. Smatra i kako je izjava premijera Zorana Milanovića da od referenduma neće biti ništa čak i ako se uspije prikupiti dovoljan broj neodgovorna i opasna.

'Očekujemo da se poštuje volja građana. Uostalom, zakon se mora poštivati jer bi u suprotnom to bilo jako opasno za zemlju', istaknuo je Gavrić. Iz Stožera već najavljuju da će se, ukoliko bude donesena odluka o neprovođenju referenduma, služiti se peticijama, referendumima, mirnim prosvjedima pa i neposluhom i građanskim buntom. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene