Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukovar: Kokić počeo sedmodnevni štrajk glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Udruge "Siniša Glavašević" i nezavisni katolički intelektualac Josip Kokić počeo je u ponoć najavljeni štrajk glađu na Ovčari kako bi Vladu prisilio da raspiše referendum o pristupanju Hrvatske NATO-u.

Glađu namjerava štrajkati sedam dana, a ako Vlada do tada ne donese odluku o raspisivanju referenduma, prestat će, kako je kazao, uzimati i vodu.

Pročitajte i ovo Glad u Pojasu Gaze Sve više slučajeva pothranjenosti Svjetska organizacija tvrdi da bi pojas Gaze mogao brzo prijeći prag gladi Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali"

Rekao je da bi Vlada ako želi poštivati demokratske standarde i volju građana, morala raspisati referendum o pristupanju NATO-u, koji, kako je naveo, prema nekim anketama podržava 71 posto hrvatskih građana.

Ovčaru za štrajk glađu odabrao je jer smatra da je to mjesto simbol stvaranja hrvatske države te je uvjeren da žrtvama Ovčare, kako je kazao, nije bio cilj da u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj bilo tko odlučuje o sudbini države, a da prethodno za bitne odluke ne zatraži mišljenje građana.

To je 16. Kokićev štrajk glađu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene