Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukovar: 16 godina od sloma obrane Lužca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod Spomen-križa u vukovarskoj četvrti Lužcu položeni su vijenci i zapaljene svijeće za poginule hrvatske branitelje i civile, u spomen na 2. studenoga 1991., kada su pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojba nakon višemjesečnih topničkih i pješačkih napada slomili otpor branitelja Lužca.

U spomen na 59 branitelja i mještana, poginulih i nestalih tijekom okupacije Lužca, vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji i rodbine žrtava, braniteljskih i stradalničkih udruga te izaslanstva grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i vukovarskog HDZ-a.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Molitvu za poginule i nestale u Domovinskom ratu predvodio je borovski župnik fra Ante Perković.

Zauzimanjem Lužca srpski je agresor izbio na Dunav te odsjekao branitelje Vukovara od branitelja Borova naselja.

Slom obrane Lužca ujedno je označio i početak sloma obrane Vukovara, kojeg su jugo-srpske vojne snage okupirale 18. studenoga 1991. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene