Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar obrane Branko Vukelić na današnjem sastanku s predstavnicima triju sindikata najavio je izdvajanje Zrakoplovno-tehničkog zavoda iz obrambenog sustava.


Vukelić i čelnici Sindikata državnih službenika i namještenika,
Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama te Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu složili su se će rad Zrakoplovno-tehničkog zavoda na tržišnoj osnovi omogućiti zapošljavanje novih djelatnika, priopćeno je danas iz MORH-a.

Vezani članci Genaral-pukovnik Siniša Jurković Drugi čovjek Oružanih snaga za Dnevnik Nove TV priznao - primili su poziv za hitan helikopterski prijevoz mladića na Malom Lošinju, ali trebao im je - papir Davor Božinović Dnevnik Nove TV doznaje - poziv za prijevoz helikopterom u slučaju mladića na Malom Lošinju ipak je stigao. Nažalost, to nije jedina prizemljena letjelica o kojoj ovise tuđi životi

Na sastanku je najavljeno osiguravanje materijalnih i tehničkih uvjeta za dovršetak procesa izdvajanja pojedinih dijelova sustava koji ulaze u sustav "Pletera", kao i zajednički rad na donošenju odluke o poticajnim otpremninama, što je Vukelić ocijenio kao dobar model.

Osvrnuvši se na dosadašnji tijek preustroja, Vukelić je ocijenio da je taj proces u obrambenom sustavu kvalitetno proveden. Najavio je nastavak reformi najavivši da se planira podići kvaliteta života i rada ljudi u sustavu, navodi se u priopćenju MORH-a

Predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika Boris Pleša istaknuo je potrebu socijalno odgovornog zbrinjavanja viška državnih službenika i namještenika. Sindikat očekuje intenziviranje zajedničkih aktivnosti na zbrinjavanju, posebno u osiguravanju poticajnih otpremnina.