Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukelić najavio izdvajanje zrakoplovno-tehničkog zavoda iz sustava obrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Branko Vukelić na današnjem sastanku s predstavnicima triju sindikata najavio je izdvajanje Zrakoplovno-tehničkog zavoda iz obrambenog sustava.

Vukelić i čelnici Sindikata državnih službenika i namještenika,
Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama te Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu složili su se će rad Zrakoplovno-tehničkog zavoda na tržišnoj osnovi omogućiti zapošljavanje novih djelatnika, priopćeno je danas iz MORH-a.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje

Na sastanku je najavljeno osiguravanje materijalnih i tehničkih uvjeta za dovršetak procesa izdvajanja pojedinih dijelova sustava koji ulaze u sustav "Pletera", kao i zajednički rad na donošenju odluke o poticajnim otpremninama, što je Vukelić ocijenio kao dobar model.

Osvrnuvši se na dosadašnji tijek preustroja, Vukelić je ocijenio da je taj proces u obrambenom sustavu kvalitetno proveden. Najavio je nastavak reformi najavivši da se planira podići kvaliteta života i rada ljudi u sustavu, navodi se u priopćenju MORH-a

Predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika Boris Pleša istaknuo je potrebu socijalno odgovornog zbrinjavanja viška državnih službenika i namještenika. Sindikat očekuje intenziviranje zajedničkih aktivnosti na zbrinjavanju, posebno u osiguravanju poticajnih otpremnina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene