Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Proglašena je elementarna nepogoda za sve lokalne jedinice s područja Gorskog kotara u primorsko-goranskoj županiji, koje je tijekom veljače i ožujka ove godine zahvatilo snježno nevrijeme s velikim količinama snijega, kazao je danas obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić.


Vujić je na redovitoj konferenciji za novinare izvijestio da je elementarna nepogoda proglašena za gradove Čabar, Delnice i Vrbovsko te za općine Brod Moravice, Fužine, Lokve, Mrkopalj, Ravna Gora i Skrad.

Kazao je da lokalne jedinice trebaju u roku od osam dana dostaviti prvo priopćenje, a u roku od 30 dana konačno izvješće o šteti, nakon čega će županijsko povjerenstvo za elementarne nepogode procijeniti štete i odlučiti kako će se nadoknaditi.

Vezani članci Snijeg u Zagrebu, ilustracija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) - 1 DHMZ izdao dugoročnu prognozu, objavljeno kakva nas zima očekuje Slika nije dostupna Čelnici goranskih općina i gradova zatražili proglašenje elementarne nepogode

>> VIDEO Ostali zarobljeni: Snijeg im zatrpao kuću

Po podacima iz nekoliko goranskih gradova i općina, troškovi čišćenja snijega na tom području ove godine su dvostuko veći nego je to uobičajeno, a povećani će biti i troškovi za uređenje i popravak oštećenih cesta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook