Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Morali probiti tunel!

VIDEO Ostali zarobljeni: Snijeg im zatrpao kuću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stariji bračni par ostao je zarobljen u vlastitom domu u selu Hribac nedaleko od Skrada u Gorskome kotaru kada se velika količina snijega s krova sručila i spojila sa snijegom na tlu. Uplašeni, u pomoć su pozvali lokalne vatrogasce koji su im probili uzak put do kuće.

Bračni par Šporčić koji živi u Hribcu nedaleko od Skrada - snijeg je zarobio u vlastitoj kući. 'Čuo sam da je pao snijeg i idem tu na vanjska vrata da vidim koliko ga je. Upalim svijetlo, a ono sve u snijegu, nisam mogao vrata oktljučati', kazao je Ivan Šporčić.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Slika nije dostupna Stigla promjena vremena VIDEO/FOTO Zima u Gorskom kotaru očito još nije rekla svoje: Snježna mećava zatrpala prometnice

Iako naviknuli na surove goranske zime, s obzirom na poodmaklu dob i bolesti, jako su se uplašili. 'Ja sam si morala uzeti tabletu za smirenje', kazala je Sofija Šporčić.

>>
Čelnici goranskih općina i gradova zatražili proglašenje elementarne nepogode

U pomoć su im priskočili dobrovoljni vatrogasci na čelu sa zapovjednikom. Odmah ujutro stigli su kći i zet kojima će se pridružiti i sin s rodbinom kako bi roditelje oslobodili iz snijega. 'Snijega je uvijek bilo, samo u ovoj količini ga nije bilo toliko, jer sad je padao snijeg na stari snijeg', kazao je Boško Grgurić, zet Sofije i Ivana.

Zbog velikih količina snijega, bez obzira na njegovo topljenje i pomoć obitelji, Šporčići će se još neko vrijeme u vlastitom domu osjećati kao u bunkeru. Koja god vrata ili prozore otvorili vidjet će samo - snijeg!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene