Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na intervju

'Vrlo dobro se zna tko je 1991.godine razarao Vukovar'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak izjavio je kako se vrlo dobro zna tko je 1991.godine razarao Vukovar i odvodio vukovarske branitelje i civile u srbijanske logore.

Riječ je o njegovu komentaru na razgovor predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke Vojislava Stanimirovića za beogradsku 'Politiku'. Dodao je kako je Stanimirovićev nastup protiv Hrvatske i ljudi koji su stradali u agresiji 'čudan s obzirom na to da ga je ta ista država nagradila kao agresora mjestom u Hrvatskom saboru' i 'kako nigdje na kugli zemaljskoj nema da država koja je stradala, nagrađuje agresora položajem u vlasti.' Predsjednik HDLSKL-a čudi se što su državne institucije dopustile tako nešto, posebno zbog Stanimirovićeve aktivnosti u okupacijskim vlastima tzv. krajine.

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

>> Stanimirović: Na Ovčaru su odvedeni vojnici

>> 'Zgroženi smo Stanimirovićevim izjavama o Vukovaru'


Izjave Vojislava Stanimirovića najoštije je osudila i vukovarska podružnica Hrvatske stranke prava 'Dr. Ante Starčevića'. Smatraju da je riječ o izjavma koje 'produbljuju nesnošljivost između hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine u Vukovaru'.

U svom nedjeljnom intervjuu za 'Politiku' predsjednik SDSS-a, između ostaloga, ustvrdio je da je 'do sada uvijek govoreno da su Srbi počeli taj rat, što ne stoji', te da su na Ovčaru odvedeni hrvatski ranjenici, bolesnici i bolesničko osoblje, dok s druge strane postoje informacije o tome da su u bolnici bile oružane snage preobučene u bolesnike. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene