Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak izjavio je kako se vrlo dobro zna tko je 1991.godine razarao Vukovar i odvodio vukovarske branitelje i civile u srbijanske logore.


Riječ je o njegovu komentaru na razgovor predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke Vojislava Stanimirovića za beogradsku 'Politiku'. Dodao je kako je Stanimirovićev nastup protiv Hrvatske i ljudi koji su stradali u agresiji 'čudan s obzirom na to da ga je ta ista država nagradila kao agresora mjestom u Hrvatskom saboru' i 'kako nigdje na kugli zemaljskoj nema da država koja je stradala, nagrađuje agresora položajem u vlasti.' Predsjednik HDLSKL-a čudi se što su državne institucije dopustile tako nešto, posebno zbog Stanimirovićeve aktivnosti u okupacijskim vlastima tzv. krajine.

Vezani članci Vukovarski vodotoranj - 2 Prestižno društvo: Vodotoranj u Vukovaru stao uz bok Eiffelovom tornju te velebnom Burj Khalifi iz Dubaija Dnevnik iz Vukovara Iznenadit će vas odgovor na pitanje ima li još uvijek hrvatskih i srpskih kafića u Vukovaru, ali i ovaj poziv građanima: ''Povjerenje nemojte pokloniti meni...''

>> Stanimirović: Na Ovčaru su odvedeni vojnici

>> 'Zgroženi smo Stanimirovićevim izjavama o Vukovaru'


Izjave Vojislava Stanimirovića najoštije je osudila i vukovarska podružnica Hrvatske stranke prava 'Dr. Ante Starčevića'. Smatraju da je riječ o izjavma koje 'produbljuju nesnošljivost između hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine u Vukovaru'.

U svom nedjeljnom intervjuu za 'Politiku' predsjednik SDSS-a, između ostaloga, ustvrdio je da je 'do sada uvijek govoreno da su Srbi počeli taj rat, što ne stoji', te da su na Ovčaru odvedeni hrvatski ranjenici, bolesnici i bolesničko osoblje, dok s druge strane postoje informacije o tome da su u bolnici bile oružane snage preobučene u bolesnike. (Hina)