Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo branitelja osuđuje

'Zgroženi smo Stanimirovićevim izjavama o Vukovaru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti oštro je osudilo insinuacije predsjednika Samostalne demokratske stranke Vojislava Stanimirovića kako rat u Vukovaru nisu započeli Srbi.

On je izjavio kako su među ranjenicima odvedenim iz vukovarske bolnice na Ovčaru bili pripadnici oružanih snaga koji su preobukli u bolesnike. 'Oštro osuđujemo Stanimirovićev pokušaj manipulacije povijesnim činjenicama i obmanjivanja javnosti, kako hrvatske tako i srpske', stoji u priopćenju Ministarstva.

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Slika nije dostupna Objavio portal Politika Imena branitelja koje navodno traži Srbija objavljena na internetu

Poručuju da Stanimirović baca sjenu na napore dviju država koje žele ojačati odnose i riješiti brojna pitanja, među kojima se ističu sudbine nestalih osoba. 'Zgroženi smo činjenicom da si bivši saborski zastupnik i čelnik političke stranke registrirane u Republici Hrvatskoj daje za pravo na takav način narušavati dostojanstvo Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, među kojima je bilo i onih srpske nacionalnosti, koji su na vrijeme spoznali tko je žrtva, a tko agresor', smatraju u Ministarstvu.

>> Stanimirović: Na Ovčaru su odvedeni vojnici

Prozivanje hrvatskih branitelja, koji su odvedeni iz vukovarske ratne bolnice, smatraju krajnje nemoralnim, te dodaju da se na taj način omalovažavaju njihove žrtve, ali i žrtve civila.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene