Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjetar, snijeg, kiša...

OGLASIO SE METEOALARM Očekuje nas ružno vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu će se gotovo cijela zemlja naći na udaru opasnog i potencijalno opasnog vremena, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod. Puhat će jak vjetar, padat će snijeg i jaka kiša.

Vrijeme u gotovo cijeloj zemlji meteoalarm je za subotu označio opasnim i potencijalno opasnim. U nekim će dijelovima puhati jak vjetar s orkanskim udarima. A u Lici i Gorskom kotaru past će i prvi snijeg. Građani Like su spremni, a ni za službe ne bi trebalo biti iznenađenja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Vjetrovito vrijeme s ljetnim temperaturama posebno će naškoditi alergičarima: Meteorolog donosi detalje Ilustracija Zimsko vrijeme Stiže novi snijeg: Izdana upozorenja za dio Hrvatske

'Spremili smo sol pod nadstrešnicu, imamo jedno 200-tinjak tona soli i mješavine. Za područje grada Otočca imamo dovoljno', rekao je Andrija Majetić iz Lika Cesta.

Prvim pahuljama posebno se vesele najmlađi. Bijeli će pokrivač biti kratkog vijeka. Od ponedjeljka siljedi ponovno razvedravanje.

Od subote se očekuje zamjetno pogoršanje vremena

Od subote nas očekuje jak sjeverni vjetar, olujna bura kao i kiša koja će prijeći u snijeg u gorju, a u nizinama susnježica. Iako takvo vrijeme neće dugo trajati, zapravo samo u subotu i u nedjelju do otprilike sredine dana, iza ovog vikenda najviše će se promijeniti temperature i one jutarnje, ali i najviše dnevne.

Promjena vremena očekuje nas u poslijepodnevnim satima, a zanimljivo je da će jutro sa svojih 10-ak ili više stupnjeva ujedno biti i najtopliji dio dana! Iako razmjerno toplo, neće biti nimalo ugodno jer će puhati jaka južina i posvuda će padati umjerena ili jaka kiša.

Poslijepodne još jedna promjena - s jakim sjevernim vjetrom naglo će zahladnjeti pa će kiša prijeći u susnježicu i snijeg kojeg će osim u gorju biti i u nizinama. Temperature će se sniziti za barem 10 stupnjeva, a prema večeri bit će još i hladnije.

Na sjevernom Jadranu obilna kiša, a sredinom dana zapuhat će i jaka bura s olujnim udarima koja bi mogla nositi snijeg i na obalu! U gorju - zimska idila. Snijeg, hladno, a očekuje se i stvaranje snježnog pokrivača.

Na jugu u subotu još toplo, ali s jakim jugozapadnjakom i jugom, uz obilnu kišu, često i grmljavinske pljuskove. Temperatura između 14 i 17 stupnjeva Celzijevih.

Nakon ovog zimskog udara u subotu, u nedjelju će se vrijeme polako stabilizirati, a snijega i susnježice bit će još samo ujutro. Nakon toga slijedi smirivanje vremena, ali zaboravite na temperature od 20 stupnjeva. Na Jadranu će najveće probleme stvarati olujna bura još u nedjelju. Bit će hladno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene