Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže velika promjena

Vrijeme će biti opasno, izdan je crveni Meteolaram. Diljem Jadrana moguće pijavice i poplave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog najavljene promjene vremena izdan je crveni Meteoalarm. Vrijeme će biti opasno pa iz DHMZ-a upozoravaju da budete spremni na izvanredne mjere.

Izolirani grmljavinski oblaci s kojima je pljuskova bilo već danas počinju se organizirati u veće sustave, a sve skupa podržavat će ova ovdje ciklona. Ona će se sutra premiještati duž Jadrana, tako da će u noći i ujutro glavnina pogoršanja zahvatiti sjeverni dio, zatim će se širiti prema unutrašnjosti, a od sredine dana novi val sa zapada kretet će se prema Dalamciji. Zadovoljeni su svi uvjeti prema kojima bi vrijeme noćas i sutra moglo biti i potencijalno opasno.

Pročitajte i ovo Nevrijeme, ilustracija nestabilno vrijeme Za većinu zemlje upaljen meteoalarm: Stižu kiša i grmljavinsko nevrijeme Ilustracija pogoršanje vremena Stiže velika promjena vremena: Izdana su upozorenja, moguća tuča

Zato je Državni hidrometeorološki zavod izdao niz upozorenja. Crvena razina Meteoalarma odnosi se na sjeverni Jadran gdje je već noćas mjestimice moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i pojačanim vjetrom. Očekuje se i 100 litara po četvornom metru. Čisto za usporedbu, u Rijeci primjerice samo, u cijelom srpnju prosječno padne osamdesetak. Nevere, pijavice, lokalne bujične poplave, sutra su moguće duž cijelog Jadrana pa svakako budite na oprezu, a posebno upozorenje vrijedi za nautičare jer i mjestimični udari juga mogu iznositi 45 čvorova.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene