Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spor oko vlasništva

Vrijedno zemljište RNK Splita na meti Keruma i Žužula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko je koga prevario i tko je kome ukrao? Tim se riječima rješavaju računi u borbi oko splitskog Parka Mladeži, jedne od navrjednijih građevinskih lokacija u Splitu.

Željko Kerum na čelu grada, a braća Žužul na čelu Radničkog nogometnog kluba Split spore se oko vlasništva, a stoga se ni radovi potrebni za licencu prvoligaškog kluba ne mogu izvesti. A u toj borbi izgleda da stradava normalno treniranje novog prvoligaša. Na ulazu u teren lokot, a igrači Splita nakon prozivke morali su na trening preko tribina. Vrata je zatvorila Javna ustanova 'Športski objekti’ - gradska tvrtka koja upravalja Parkom Mladeži.

Pročitajte i ovo Screenshot Maksimir slavi Građani počeli prijavljivati potres u Zagrebu, a onda je stiglo objašnjenje koje nisu očekivali: "Nije potres..." Slika nije dostupna Žužul protiv Keruma Split: Borba za klub ili kvadrate?

U vodstvu kluba ljutnja. 'Naišli smo na zaključana vrata i mislim to mi je stvarno neshvatljivo da ekipa koja je napravila tako dobar rezultat, da naiđe na takav otpor i mislim da, nismo mogli, nismo mogli ustvari izaći na teren. Mislim da mi to ne zaslužujemo’, smatra Nenad Pralija, sportski direktor RNK Split.

No, u Javnoj ustanovi tvrde da trening nisu htjeli spriječiti. 'Nikakav katanac nije promjenjen, ne radi se tu sad o igračima kojima je spriječen ulaz, nego se radi o pokušaju nasilnog ulaska radnika Skladgradnje na stadion Park mladeži bez najave, bez dogovora o izvođenju radova’, kaže Stipan Jurišić, direktor Javne ustanove 'Šprtski objekti’.

Tako Grad i klub, na čijem su čelu braća Žužul jedni drugima zabranjuju radove, stavljaju lokote, svatko polažući pravo na objekt. Nogometni klub je krajem svibnja dobio pravo korištenja, ali spor oko vlasništva još uvijek traje. ‘Sam nogometni klub, odnosno njegov predsjednik Žužul je spriječio nas u odvijanju naših planskih zadaća’, dodaje Jurišić.

Tjekom prijepodneva lokot je maknut, no na ulaz su postavljeni zaštitari s jedinom zadaćom, a to je kako radnici ne bi ušli u sportski objekt. Nastavlja se bitka Grada i Uprave radničkog nogometnog kluba Split oko Parka mladeži. Na čelu jedne strane gradonačelnik Kerum, a na čelu druge Slaven Žužul koji bi da klub sada ide u pretvorbu postao i njegov većinski vlasnik. A pravi plijen borbe vjerojatno je zemljište u Splitu koje je dakako veće od samog stadiona i vrijedi milijune.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene