Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s visokim vodostajem

Stiže vrhunac vodenog vala na Savi: Tomašević pozvao građane na oprez

Vodostaj Save u Zagrebu
Vodostaj Save u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr
Vrhunac vodenog vala na Savi koja se izlila iz korita očekuje se oko 18 sati. Hrvatske vode uvjeravaju da u ovom trenutku stanovnici Zagreba nemaju razloga za brigu.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio je na Facebooku da se vrhunac vodenog vala na Savi koja se izlila iz korita očekuje oko 18 sati, ali Hrvatske vode uvjeravaju da u ovom trenutku stanovnici Zagreba nemaju razloga za brigu.

"Prema zadnjim informacijama koje sam dobio iz Hrvatskih voda, vrhunac vodenog vala na Savi očekuje se danas oko 18 sati. Od jučer navečer se koristi oteretni kanal Sava-Odra, koji preuzima dio vodenog vala kako ne bi došlo do poplave u gradu. Taj kanal je izgrađen 1970-ih godina i do sada se radi obrane Zagreba od poplava morao koristiti samo sedam puta", napisao je Tomašević. 

Naveo je da situacija zahtijeva oprez i pozvao građane da prate informacije koje će u idućim satima dolaziti od nadležnih državnih i gradskih službi.

Pročitajte i ovo HGSS u akciji U teškim uvjetima Usred oluje zapeo na Biokovu, HGSS ga spasio nakon višesatne potrage: "Ima sreće što su ga ljudi čuli da zapomaže"

Iz Hrvatskih voda priopćili su kako se tijekom proteklog dana i noći iz Slovenije formirao veliki vodeni val Save. "Trenutno je najveća ugroza od savskih voda na najnižim dijelovima na području općine Brdovec", upozorili su u objavi na svojim stranicama.

Pročitajte i ovo Policija pred Kninom zaustavila pripadnike HOS-a - 2 Incident zbog Oluje VIDEO Policija zaustavila pripadnike HOS-a, stigle reakcije: "Ovo je cijena hrvatsko-srpske trgovačke koalicije"

Istaknuli su da je prelijevanje dijela savskih voda u kanal Sava-Odra započeo sinoć, te da su zatvoreni svi cestovni pravci koji voze do njega. Za potrebe snižavanja vodostaja, otvorena je i ustava Prevlaka, putem koje se dio savskih voda pušta u retenciju Lonjsko polje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene