Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalbe odbačene kao neosnovane

Vrhovni sud odbacio žalbe, Perković mora biti izručen Njemačkoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud u rješenju među ostalim navodi kako Anto Nobilo nije dao nikakve dokaze, već samo osobno mišljenje.

Vijeće Vrhovnog suda Republike Hrvatske odbacilo je žalbe Državnog odvjetništva i Ante Nobila na presudu Županijskog suda kojom je odlučeno da se Josip Perković može izručiti Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

U opširnoj žalbi Vrhovnom sudu Nobilo je naveo da je izvanraspravno vijeće zbog zastare moralo odbiti Perkovićevo izručenje, ali i da je tijelo pod predsjedanjem suca Ivana Turudića pogriješilo kada je odlučilo neispitivati tzv. dvostruku kažnjivost.

Međutim, Vrhovni sud je žalbe odbacio kao neosnovane.

Analiza Ivane Petrović: Zastara je institut, ona nije privilegij

U rješenju Vrhovnog suda stoji kako Nobilo nije dao nikakve dokaze, već samo osobno mišljenje.

'Žalitelj, ne samo da nije pružio dokaze koji bi osnovano ukazivali na okolnost da bi na suđenju u SR Njemačkoj došlo do očiglednog kršenja načela pravičnog suđenja, već to nije učinjeno niti vjerojatnim. Umjesto toga, žalitelj daje vlastitu ocjenu vjerodostojnosti dokaza iz pravomoćne presude s naglaskom na iskaz jednog svjedoka, pri čemu se poziva na optužni akt protiv tog svjedoka za davanje lažnog iskaza i lažno prijavljivanje, izjavu svjedoka kojom 'on povlači svoje iskaze i objašnjava zašto je dao lažan iskaz' te dva novinska napisa koji govore o (ne)vjerodostojnosti iskaza svjedoka.

Žaliteljevo viđenje (ne)vjerodostojnosti iskaza jednog svjedoka potkrijepljeno dokumentacijom koja nije prošla provjeru svojstvenu dokazivanju u kaznenom postupku nije dostatna niti za vjerojatnost, a kamoli za izvjesnosti da bi na suđenju u SR Njemačkoj, na kojem tek trebaju biti izvedeni i ocijenjeni potrebni dokazi, traženoj osobi bilo očigledno uskraćeno pravo na pravično suđenje', stoji među ostalim u rješenju Vrhovnog suda.

Riješenje Vrhovnog suda pročitajte ovdje.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene