Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Batine se očekuje 780 cm

Pripreme u jeku: Vrh vodenog vala u Hrvatskoj očekuje se u petak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očekuje se da će Dunav kod Batine sutra premašiti razinu 650 centimetara, kada se uspostavljaju izvanredne mjere obrane od poplava, koje bi mogle trajati oko dva tjedna, a vrhunac vodenog vala u Hrvatskoj očekuje se idući petak, izvijestio je danas osječki vodno-gospodarski odjel Hrvatskih voda.

Voditelj osječkog Centra obrane od poplava Ivica Nađ kazao je danas na konferenciji za novinare kako će se izvanredna obrana od poplava proglasiti za nasipe, za koje je mjerodavan vodomjer kod Batine, od državne granice s Mađarskom do Tikveša.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore Slika nije dostupna Iz Hrvatskih voda upozoravaju 'Hrvatska se mora pripremiti za EKSTREMAN vodeni val!'

>> Hrvatska na udaru vodenog vala: Evo koja su mjesta najugroženija!

Vrh vodnog vala danas napušta Slovačku i na ulazu je u Mađarsku. U Budimpešti bi maksimalni vodostaj trebao biti u ponedjeljak navečer, pa vrh vodnog vala u Batini očekujemo u petak, rekao je Nađ. Dodao je kako se, po sadašnjim prognozama, očekuje da će razina vode u tome trenutku iznositi oko 780 centimetara, što će tražiti veliku predostrožnost svih nadležnih službi.

Izvijestio je kako je u Bratislavi, vodostaj Dunava opao skoro za metar, u odnosu na prekjučerašnji maksimum, a očekuje se da će vodostaj, koji traži izvanredne mjere obrane od poplava, na našem području trajati oko dva tjedna.

Zamjenik voditelja Damir Haničar izvijestio je kako je na šest punktova u Vukovaru, među kojima su vukovarska, otok športova i centar grada, od jutros započele aktivnosti obrane od poplava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene