Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vruće i sparno

Vrh toplinskog vala: U Senju rano jutros 30 stupnjeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakleno vrući dani u Hrvatskoj nastavljaju se, a jutros u 7 sati, u Senju je izmjereno nevjerojatnih 30 stupnjeva Celzijusa!

Komiža na otoku Visu je samo stupanj hladnija od Senja, stupanj za njom zaostaju Dubrovnik i Split, sa 28 stupnjeva izmjerenih u 7 sati. Zagreb je jutro dočekao uz izmjerenih 26 stupnjeva u Maksimiru, a temperatura tijekom noći nije ni padala ispodm te vrijednosti. Temperature mora, sukladno vrućinama, očekivano su visoke pa je tako na Krku izmjereno čak 27 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Slika nije dostupna Nesnosne vrućine Ni more više ne nudi osvježenje: Na Krku i Rabu 28 stupnjeva

Tijekom dana prevladavati će pretežno sunčano i vruće vrijeme, izvijestio je DHMZ. U unutrašnjosti, ponajprije u gorju i na zapadu mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina, uglavnom poslijepodne. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će većinom od 32 do 37, a u unutrašnjosti Dalmacije do nesnosnih 39 stupnjeva Celzijusa. Vrhunac ovog srpanjskog toplinskog udara očekuje se u subotu, kada bi temperature ponegdje mogle i prijeći 40 stupnjeva.

Zbog vrućine će biometeorološke prilike i dalje biti nepovoljne. Kod meteoropata i kroničnih bolesnika moguća je pojava umora i slabosti, omaglice i neurovegetativnih smetnji. Preporuka je smanjiti boravke na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, uzimati dovoljno tekućine i obavezno se zaštiti od UV zračenja.

Podsjećamo da je i naš kolumnist, meteorolog Darijo Brzoja, u svom posljednjem tekstu najavio 'paklene vrućine' i izuzetno visoki UV indeks.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene