Obavijesti Video Pretražite Navigacija
500 studionika

Vrh svjetske forenzike na skupu u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Split su stigli vodeći svjetski forenzičari. Najveći je to znanstveni događaj, koji mnogi nazivaju 'svjetskim nogometnim prvenstvom u znanosti' na kojemu sudjeluje 500 sudionika iz 45 zemalja. Među njima i savjetnik bivšeg izraelskog premijera Natanyahua, ali i najpriznatiji američki forenzičar.

Henry Lee vodeći je svjetski forenzičar. Radio je na najzamršenijim slučajevima u Americi, a poznat po rješavanju ubojstva bez pronalaska tijela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Split: Obilježena 33. obljetnica osnutka IX. bojne HOS-a Postrojavanje na 10. travnja FOTO Na HOS-ovoj obljetnici Skejo, Glasnović, Miljanić...; Šef splitskog SDP-a poslao poruku: "Posveta herojima, a ne Skejinu falsificiranju"

'Upoznao sam mnogo hrvatskih znanstvenika ovih godina. Doista su odlični. U sklopu međunarodnih organizacija stalno surađujemo. Uvjeren sam da će postati glavni igrači u forenzici', kazao je Lee.

Tehnologija se danas razvija i to do detalja koji je ranije bio nezamisliv. 'Uvodi se nova tehnologija gdje će se za manje od 24 sata moći dobiti potpuni profil počinitelja kaznenih djela', kazao je liječnik i genetičar Dragan Primorac.

>> Hrvatska je dobila prve magistre forenzičnih znanosti!

U posljednje vrijeme, sve više se, svjesna je i struka, širi cyber kriminal kojeg je iznimno teško otkriti. 'Relativno je lako detektirati napad, ali vrlo je teško otkriti kreatora jer se vi nalazite iza ekrana. Cyber kriminal je jako veliki problem', kazao je Isaac Ben Israel, bivši savjetnik premijera Benjamina Netanyahua.

Bojana i Matko dvoje su od 200 studenata koji su imali priliku družiti se s najuglednijim forenzičarima današnjice. 'Ovdje imamo eminentne predavače od kojih možemo naučiti', kazala je Bojana. Forenzičari se nadaju da će nakon četverodnevnog skupa iz Splita biti poslana snažna poruka nakon koje moderna forenzika više neće biti ista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene