Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promocija u Splitu

Hrvatska je dobila prve magistre forenzičnih znanosti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu je promovirano prvih 57 magistara forenzičnih znanosti u Hrvatskoj.

Na Sveučilišnom studiju osnovanom 2009. godine magistri su mogli birati između tri smjera - istraživanje mjesta događaja, forenzične kemije i molekularne biologije te forenzike i nacionalne sigurnosti. To je jedini takav studij u ovom dijelu Europe, a na godinu ga upiše 90 studenata.

Pročitajte i ovo 70 godina centra Ivan Vučetić, ilustracija - 1 70 godina Centra "Ivan Vučetić" Na grozan je način ubila svoju djecu i okrivila ljubavnika. Ali zbog jedne je stvari pala u ruke policije Dragan Primorac, znanstvenik - 1 Nestala prije 16 godina Forenzičar Dragan Primorac za Dnevnik Nove TV o potrazi za djevojčicom za koju zna cijeli svijet: "Oni jedini mogu jamčiti da se može utvrditi identitet"

'Pokrenuvši ovaj studij mi smo napravili nešto što je bilo najvažnije a to je da smo svo ono iskustvo koje smo stekli u Domovinskom ratu, i gdje smo mi prednjačili što se tiče forenzike, uobličili u studijski program i znanje prenijeti na nove generacije studenata', kazao je prorektor i voditelj studija Šime Anđelinović.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene