Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer Andrej Plenković

''Moramo vidjeti jesu li kazne za pojedina djela dovoljne, a ne da se počinitelje blago kažnjava''

Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/1 >>
Vrh HDZ-a opet slavi 29. obljetnicu, a ovaj put virovitičkog ogranka. Reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić pratila je proslavu obljetnice u Virovitici.

Premijer Andrej Plenković sa svojim suradnicima i stranačkim vrhom posjećuje različite dijelove Hrvatske protekla dva tjedna. Plenković ističe kako njegovi posjeti gradovima diljem zemlje nemaju veze s nadolazećim izborima za Europski parlament, već je to njegov posao kao premijera. ''Iskoristio je priliku da medijima pohvali kandidate HDZ-a na ovim europarlamentarnim listama. Ocijenio ih je kompetentnijima i boljima od konkurencije'', izvijestila je za Dnevnik Nove TV reporterka Marina Bešić Đukarić.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Proslava obljetnice vrha HDZ-a u Virovitici je prošla u sjeni podizanja optužnice protiv Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića. ''Razlika je između virtualnog incidenta i ovog što se dogodilo na Pagu. Što se tiče nasilja, točno je da je u zadnje vrijeme jako puno tih izrazito negativnih primjera i slučajeva. Mi se kao društvo moramo voditi time da se to nasilje spriječava, da se počinitelji najstrože sankcioniraju.

Tu zaista mislim da ćemo sada morati, ne samo kao što je bio ovaj drugi slučaj u Zadru u vezi premlaćivanja djevojke ovoga ljeta, vidjeti što se treba učiniti da Zakon o kaznenom postupku bude bolji nego što je danas i da se te neke nedoumice u sudskoj praksi, koliko može trajati pritvor, koliko i u kojim slučajevima se mogu izricati mjere opreza.

Ovdje moramo sada vidjeti kakve su donje granice za pojedina kaznena djela, jesu li one dovoljne. A da nam netko ovakva strašna kaznena djela počini i dobiva relativno blagu kaznu'', komentirao je premijer Plenković nedavna događanja u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Ivana Đakića tereti se za promicanje nasilja i mržnje na društvenim mrežama, a tužiteljstvo za njega traži bezuvjetan zatvor od osam mjeseci. Također, za Đakića traže i zabranu pristupa internetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene