Vrh HDZ-a opet slavi 29. obljetnicu, a ovaj put virovitičkog ogranka. Reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić pratila je proslavu obljetnice u Virovitici.

Galerija


Premijer Andrej Plenković sa svojim suradnicima i stranačkim vrhom posjećuje različite dijelove Hrvatske protekla dva tjedna. Plenković ističe kako njegovi posjeti gradovima diljem zemlje nemaju veze s nadolazećim izborima za Europski parlament, već je to njegov posao kao premijera. ''Iskoristio je priliku da medijima pohvali kandidate HDZ-a na ovim europarlamentarnim listama. Ocijenio ih je kompetentnijima i boljima od konkurencije'', izvijestila je za Dnevnik Nove TV reporterka Marina Bešić Đukarić.

Vezani članci HDZ obilježio obljetnicu rođenja dr. Franje Tuđmana - 1 HDZ obilježio obljetnicu Tuđmanova rođenja, Plenković: ''Njegova uloga u stvaranju hrvatske države ostaje trajna vrijednost'' Andrej Plenković za govornicom Trideseta obljetnica osnutka HDZ-a u Makarskoj: „Da Tuđman 1991. nije imao jaki HDZ, ne bi ništa napravili“

Proslava obljetnice vrha HDZ-a u Virovitici je prošla u sjeni podizanja optužnice protiv Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića. ''Razlika je između virtualnog incidenta i ovog što se dogodilo na Pagu. Što se tiče nasilja, točno je da je u zadnje vrijeme jako puno tih izrazito negativnih primjera i slučajeva. Mi se kao društvo moramo voditi time da se to nasilje spriječava, da se počinitelji najstrože sankcioniraju.

Tu zaista mislim da ćemo sada morati, ne samo kao što je bio ovaj drugi slučaj u Zadru u vezi premlaćivanja djevojke ovoga ljeta, vidjeti što se treba učiniti da Zakon o kaznenom postupku bude bolji nego što je danas i da se te neke nedoumice u sudskoj praksi, koliko može trajati pritvor, koliko i u kojim slučajevima se mogu izricati mjere opreza.

Ovdje moramo sada vidjeti kakve su donje granice za pojedina kaznena djela, jesu li one dovoljne. A da nam netko ovakva strašna kaznena djela počini i dobiva relativno blagu kaznu'', komentirao je premijer Plenković nedavna događanja u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Ivana Đakića tereti se za promicanje nasilja i mržnje na društvenim mrežama, a tužiteljstvo za njega traži bezuvjetan zatvor od osam mjeseci. Također, za Đakića traže i zabranu pristupa internetu.